• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. april 2000 - Citroën

Citroën udvider sine aktiviteter inden for banesport

Ud over en videreførelse af Citroën Saxo Cup byder år 2000 sæsonen også på Citroën premiere i DTC, hvor sidste års mester, Jesper Sylvest, sidder bag rattet i en Xsara.

Jesper Sylvest har dyrket motorsport over halvdelen af sit liv. Jesper Sylvest har dyrket motorsport over halvdelen af sit liv.

Siden starten i 1996 har Citroën haft stor glæde af mærkeklassen Saxo Cup, som løbende har haft tilgang af nye kørere, hvilket også gælder den kommende sæson. Ved starten af året havde Citroën derfor ikke planer om at gå ind i Danish Touringcar Challenge (DTC), selv om løbsarrangøren på Jyllands-Ringen og flere kørere havde haft et par følere ude.

En Xsara til DTC er ikke hyldevare hos Citroën Sport, og først da sidste års vinder af DTC, Jesper Sylvest, fremlagde et meget overbevisende oplæg om selv at opbygge, klargøre og køre en Citroën Xsara VTS, besluttede Citroën sig til at gå med. I denne tid arbejder Jesper og hans mekanikere både nat og dag på at få bilen klar, så den allerede fra første løb kan gøre sig gældende helt fremme i feltet.

Jvf. reglementet er DTC åben for tohjulstrukne, tunede standardvogne med motorer op til 2000 cm3 og en effekt på typisk mellem 200 og 220 Hk. Forholdet mellem vægt og effekt skal være 5,5 kg pr. Hk, og minimumsvægten 1100 kg.

I standardudgaven har Xsara 2.0 VTS en effekt på 167 Hk og en egenvægt på 1175 kg. Jesper føler, at det er den helt rigtige bil til DTC, dens gode aerodynamik og svingegenskaber taget i betragtning.

DTC er åben for både professionelle kørere og amatører. 1999 var klassens første sæson, hvor Jesper havde lejlighed til at dyste med så kendte navne som Kris Nissen, Jason Watt og John Nielsen.

Jesper Sylvest er 37 år og har været aktiv i motorsport siden 1980, herunder med et par franske visitter i Saxo Cup, bl.a. ved finalerne på Misano og Monza.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.