• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. november 2005 - Pressemeddelelse - FDM

En god dag for miljøet

FDM tilfreds med afgiftslettelser for miljøvenlige partikelfiltre

FDM's direktør Thomas Møller Thomsen er tilfreds med den nye aftale, der sikrer afgiftslettelser til bilister, der vælger at investere i et partikelfilter. FDM's direktør Thomas Møller Thomsen er tilfreds med den nye aftale, der sikrer afgiftslettelser til bilister, der vælger at investere i et partikelfilter.

Pressemeddelelse - FDM
En lang kamp om afgiftslettelser på partikelfiltre ser ud at være nået til ende. Finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti indebærer nemlig, at der indføres en mærkbar afgiftslempelse for dieselbiler med partikelfilter. Dermed bliver de danske bilister ikke længere straffet med en ekstra afgift, hvis de vælger en miljøvenlig dieselbil, og det er FDM glad for.

"FDM har i årevis forsøgt at overbevise politikerne om, at partikelfiltre på dieselbiler bør fremmes gennem afgiftslettelser, så vi er meget tilfredse med, at vi endelig er blevet hørt. Et filter fjerner 99 pct. af de sundhedsskadelige dieselpartikler, så finanslovsaftalen er god for både bilisterne og miljøet", siger administrerende direktør, Thomas Møller Thomsen.

36.000 dieselbil uden filter
Der sælges ca. 40.000 dieselbiler om året i Danmark, og kun 10 pct. af dem har et partikelfilter.

"Filtrenes udbredelse vil naturligvis stige med afgiftsfritagelsen. FDM forventer, at partikelfilter hurtigt vil blive standard i langt flere dieselbiler, og det varer sikkert ikke længe, før bilfabrikkerne vil begynde at bruge partikelfiltre og miljøhensyn i deres markedsføring, som vi i dag ser det med sikkerhedsudstyr", siger Thomas Møller Thomsen.

Partikelfiltre fjerner de skadelige sodpartikler fra udstødningen, også de allermindste.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.