• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. oktober 2005 - Pressemeddelelse - FDM

Royalt FDM

FDM forærer sikkerhedsudstyr til den lille prins

FDM's direktør, Thomas Møller Thomsen, lobbyer aktivt blandt de kongelige for at sikre danske børn bedre i trafikken. FDM's direktør, Thomas Møller Thomsen, lobbyer aktivt blandt de kongelige for at sikre danske børn bedre i trafikken.

Pressemeddelelse - FDM
Børn skal spændes korrekt fast, når de er med i bilen. Derfor har FDM valgt at give kronprinsparret to autostole i fødselsgave. Stolene er blandt de bedste og mest sikre i 2005.

"Det er førerens pligt, at børn er spændt korrekt fast i det rigtige udstyr, når de er med i bilen. Det håber vi, at vi med vores gave kan være med at sætte fokus på. Vi har valgt at give kronprinsparret en stol, som kan anvendes i de første 9 måneder og en, der kan anvendes helt frem til 4 års alderen. Begge stole har vi i vores europæiske testsamarbejde med andre bilklubber og forbrugerorganisationer kåret som værende i toppen i hver sin kategori," siger Thomas Møller Thomsen.

De store, årlige kollisionstests og test af stolenes brugsrigtighed viser, hvor vigtigt det er, at børn er spændt korrekt fast i bilen. Men det er også meget vigtigt at sikre sig, at barnestolen er korrekt monteret. Forkert montering er nemlig en af de største ulykkesårsager, når børn er kommet til skade i biler på trods af, at de har siddet i en barnestol.

Stol kun på anerkendte mærker
"Vi kan kun råde forældre til at se sig godt for, når de skal vælge barnestol. Barnestolene bør være af et anerkendt mærke og bør købes i en specialbutik, hvor det også er muligt at få ordentlig rådgivning omkring monteringen, som især for bagudvendte stole kan være vanskelig. Vi har som gave valgt to stole med såkaldt Isofix-beslag. De gør stolene langt lettere at montere, forudsat at bilen har Isofix-forankring, og alene det giver en sikkerhedsfordel," siger Thomas Møller Thomsen.

I de første 9 måneder bør Lilleprinsen sidde i den bagudvendte barnestol, der får den bedste bedømmelse med hensyn til kollisionssikkerhed for et lille barn, hvis nakke i gennemsnit kun udsættes for en femtedel af den kraft, som barnet udsættes for, hvis det sidder i en fremadvendt barnestol. Senere vil han sikkert gerne følge med i, hvad der sker forude og vokser ud af babystolen, og så er den fremadvendte placering bedst. Og til alle dem, der ikke ved det: Børn sidder sikrest i bagsædet, og en bagudvendt barnestol må aldrig nogen sinde placeres på forsædet, hvis bilen har passagerairbag. Heller ikke selv om airbagen kan kobles fra med bilens tændingsnøgle. Så meget skal man ikke stole på teknikken, uanset om det er de kongeliges eller ens egen lille prins eller prinsesse.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.