• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. november 2000 - Seat

Danmarkspremiere på Arosa

Seats mindste er rummelig trods små udvendige mål

Den største nyhed på SEAT-standen på Copenhagen International Motor Show - Biler uden grænser - er samtidigt den mindste bil i SEAT-modelprogrammet, nemlig den nye Arosa. Arosa introduceres først hos de danske SEAT-forhandlere i begyndelsen af 2001.

Ny front i samme design som det øvrige SEAT-modelprogram giver den nye model et særdeles sporty udseende. De dobbelte forlygter bag klart glas er et karakteristisk stilelement. Hækklap, baglygter og stødfanger er nydesignede, og det store SEAT-logo bruges - som på de andre modeller i øvrigt - til at åbne hækklappen. Indvendigt er hele instrumentpanelet nydesignet, og de ergonomiske forhold er optimerede. Karrosseriet er helgalvaniseret, hvilket stadig er usædvanligt i denne bilklasse.

Motorprogrammet går fra 1,0 liter med 50 HK over en overbevisende slider på 1,4 liter med 60 HK til en ægte sportslig natur på 1,4 liter med 16-ventil-teknik og ikke færre end 101 HK. Også dieselmotorer - en 60 HK (SDI) eller 75 HK (TDI) - indgår i motorprogrammet til den nye Arosa.

Den nye SEAT Arosa med god plads, trods små mål, har Danmarkspremiere på biludstillingen i Bella Center.
Seats mindste er rummelig trods små udvendige mål
Ibiza og Cordoba - rummelige og kompakte
Ibiza er en sporty tre- eller fem-dørs, som først og fremmest appellerer til et yngre publikum, mens den to- eller fire-dørs sedan Cordoba kombinerer den sporty bils egenskaber med plads og komfort.

De rummelige biler med de kompakte ydre mål i Ibiza/Cordoba-modelserien er en norm for værdi-for-pengene-begrebet. Der er lagt stor vægt på plads, brugsvenlighed, køreegenskaber og udstyr i denne modelserie. En gennemført kvalitet betyder, at Ibiza/Cordoba holder værdien længe. SEAT-familien består også af en stationcar, Cordoba Vario, som dog ikke kan ses i Bella Center.

Den mest foretrukne motorydelse på 75 HK bliver leveret af en 1,4 liters letmetalmotor, der har 16-ventil-teknik. Denne og de øvrige benzinmotorer opfylder den kommende EU4-norm. Der er tre økonomiske dieselmotorer at vælge imellem.

SEAT Ibiza vises i to versioner i Bella Center.

SEAT Cordoba præsenteres i Bella Center i to udgaver.

León med spansk temperament
León, som er indbegrebet af SEATs slogan "tysk grundighed og spansk temperament", vakte straks fra præsentationen i foråret positiv opsigt. Designet er på én gang smukt, sporty og funktionelt. Fem-dørsmodellen med den funktionelle bagklap hører til i det konkurrenceintensive segment af mellemklassebiler, der her i landet udgør en tredjedel af totalmarkedet.

Motorprogrammet er hypermoderne og begynder med en 1,4 liters letmetalmotor med 16-ventil-teknik og 75 HK. Næste trin er på 1,6 liter. Den har ligeledes 16-ventil-teknik og yder 105 HK. Begge motorer er særdeles økonomiske og dertil miljøvenlige. De opfylder begge EU4-normen. Det samme gør den hidtil kraftigste motor nogensinde i en SEAT, nemlig turbomotoren på 1,8 liter med 20-ventil-teknik og hele 180 HK. Denne version fås enten med forhjulstræk eller firehjulstræk. León kan tillige vælges med TDI-motorer.

SEAT León med det sportsligt coupé-inspirerede design kan ses i to udgaver i Bella Center.

Cupra - den hurtigste SEAT har Danmarkspremiere
Cupra er navnet på SEATs sportslige topmodeller med deres helt egen kraftfulde stil. I to-dørsudgaverne af Ibiza og Cordoba udmønter det sig i præstationer ud over det sædvanlige: Tophastighed på 218 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på under otte sekunder.

Endnu bedre præstationer har León Cupra 4. Denne model har Danmarkspremiere, når dørene åbnes til Copenhagen International Motor Show. Takket være sine 204 hestekræfter fra den 2,8 liter store V6-motor og det avancerede firehjulstræk, som selv fordeler kræfterne mellem for- og bagakslen, indtager SEAT León en førerposition i Cupra-programmet. Med en acceleration fra 0-100 km/t på bare 7,3 sekunder og en tophastighed på 235 km/t er León Cupra 4 den hurtigste bil i SEATs 50-årige historie og samtidig den første Cupra med firehjulstræk.

Der er Danmarkspremiere på den hurtige SEAT León Cupra 4 i Bella Center.

SEAT Ibiza og Cordoba vises også i de sportslige versioner Cupra.

Toledo - Danmarkspremiere på eksklusiv topmodel
Familie- og jobbilen, Toledo, med den rummelige kabine og det store bagagerum er smuk, praktisk og komfortabel. Værdifulde detaljer findes overalt i repræsentable fire-dørs sedan - også i bagsædeafdelingen. Her er nemlig ISO-fix-beslag til barnestole og stik for hovedtelefoner til den nye "Aura"-radioserie (4x20 Watt, otte højttalere og forberedt for CD-veksler).

En ny TDI-motor på hele 150 HK er en nyhed i Toledo, som præsenteres for første gang i Danmark i Bella Center. Den største motor i Toledo er den kraftige og komfortbetonede fem-cylindrede motor med 2,3 liters slagvolumen. Den er helt fornyet, har 20 ventil-teknik og yder nu hele 170 HK. Også den opfylder den kommende EU4-norm. Med denne topmotorisering fås Toledo i en særlig Executive-version. Som "efternavnet" antyder er udstyrslisten næsten komplet. Den eksklusive Toledo Executive har Danmarkspremiere til biludstillingen i Bella Center.

Familie- og jobbilen SEAT Toledo vises i Bella Center i to varianter.

Alhambra
Seneste version af Alhambra som syv-personers MPV eller som Van er netop kommet på det danske marked. Den største SEAT, som opfylder pladsbehovet for selv større børnefamilier, er gennemfornyet. Udstyrsniveauet er ligeså generøst som pladsforholdene. I grundudstyret indgår airconditioning, forsædevarme, el-rudehejs (foran), fjernbetjent centrallås og RDS-radio med 10 højttalere.

Der kan vælges imellem tre forskellige benzinmotorer, som alle opfylder EU4-normen. Desuden fås Alhambra med en særdeles avanceret og miljøvenlig dieselmotor, nemlig pumpe-dyse-TDI-motoren med 115 HK. Alle Alhambra har som standard en seks-trins manuel gearkasse.

SEAT Alhambra med plads til hele familien vises i gennemmoderniseret udgave i Bella Center.

SEAT motorsport
Indenfor motorsport gør SEAT sig særligt gældende på rally-området. Senest vandt en Cordoba WRC det tyske rally-mesterskab - den fjerde store titel i år til denne biltype. Et eksemplar af den 300 HK stærke WRC rally-Cordoba bliver et af SEAT-standens trækplastre. Desuden vises en Ibiza 1,8T Sport, som er deltager i standardvognmesterskaberne, Yokohama Cup. Den danske Ibiza-kører Michel Nykjær kan træffes på standen i løbet af udstillingsperioden.

SEAT præsenterer følgende biler på stand H013 på Copenhagen International Motor Show - Biler uden grænser - i Bella Center i København den 9.-19. november 2000:
Arosa 1,0, Arosa 1,4 Sport, Ibiza 1,4 Stella, Ibiza 1,9 TDI/110 HK Sport, Ibiza Cupra, Cordoba 1,6 Signo, Cordoba 1,9 TDI/110 HK Sport, Cordoba Cupra, León 1,4 Stella, León 1,9 TDI/110 HK Sport, León Cupra 4 V6, Toledo 1,9 TDI/150 HK, Toledo V5 Executive, Alhambra V6 Signo og på motorsportssiden WRC rally-Cordoba og Ibiza 1,8T Sport.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.