• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. oktober 2005 - Pressemeddelelse - Mazda

Ny MX-5 til Danmark

Den nye Mazda MX-5 får snigpremiere på dansk bilmesse

Den nye Mazda MX-5 kan ses på Biler For Alle i Herning, der finder sted fra torsdag den 27. oktober til og med søndag den 30. oktober. Den nye Mazda MX-5 kan ses på Biler For Alle i Herning, der finder sted fra torsdag den 27. oktober til og med søndag den 30. oktober.

Pressemeddelelse - Mazda
Besøgende på Biler For Alle i Messecenter Herning kan opleve den helt nye Mazda MX-5 for første gang i Danmark. Der er tale om en snigpremiere, idet den danske introduktion først forventes at finde sted i marts 2006. Af samme grund kendes de danske priser og det nøjagtige udstyrsomfang ikke på nuværende tidspunkt.

Mazda MX-5 er verdens mest solgte åbne sportsvogn nogensinde. Siden introduktionen af den oprindelige model i 1989 er der solgt mere end 710.000 eksemplarer verden over.

Ny bil, gennemprøvet koncept
For at følge op på den overvældende succes har Mazda udviklet en helt ny MX-5, der er bygget efter samme koncept som forgængeren, men er ny fra ende til anden. MX-5 er stadig en kompakt roadster med lav vægt, langsliggende motor bag forakslen og baghjulstræk.

I forhold til forgængeren er MX-5 blevet lidt større og har mere plads i kabinen. Motorerne er kraftigere, og sikkerhedsniveauet er øget takket være et stivere karrosseri, side-airbags og ESP-system. Alligevel er vægten kun øget med 10 kg.

Fifty-fifty vægtfordeling
Vægtbalancen i bilen er perfekt med 50% på forhjulene og 50% på baghjulene, hvilket er en af de bedste forudsætninger for underholdende køreegenskaber. Kalechen er manuelt betjent og kan åbnes og lukkes inde fra kabinen på få sekunder.

Den nye MX-5 kan leveres med to forskellige motorer, der begge vil blive markedsført i Danmark. Mindste motor er nu en 1,8-liters motor med 126 hk. I Herning vises topmodellen med 2.0-liters motor med 160 hk.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.