• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. april 2000 - De Danske Bilimportører

Salget af erhvervskøretøjer stigende for 6. år i træk

Det totale salg af erhvervskøretøjer - varebiler og lastbiler - i Vesteuropa har været jævnt stigende siden 1993, viser tal fra bilproducenternes brancheforening ACEA. Salget kulminerede i 1999 med et totalsalg på 2.206.341 køretøjer, hvilket svarer til en stigning på 9% i forhold til året før (1998).

Alene Norge og Storbritannien oplevede en tilbagegang i salget af erhvervskøretøjer op til 3,5 tons på henholdsvis 7,2% og 2,3%. Omvendt oplevede Grækenland en procentvis stigning i antallet af nye erhvervsbiler på knap 30%, mens Irland og Island fulgte efter med ca. 25%. Det totale danske salg befandt sig midt i feltet med en stigning på 12,1% fra 1998 til 1999.

Vedrørende salget af lastbiler viser opgørelsen fra ACEA, at lastbilsalget er steget med 10,7% i Vesteuropa. Igen er det Grækenland, der tegner sig for den største procentvise stigning på hele 71,4%. Danmark oplevede i lighed med lande som Norge, Finland og Holland en tilbagegang i salget af tunge lastbiler. I Danmark var tilbagegangen på 6%.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.