• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. oktober 2005 - Pressemeddelelse - Mazda

Ny Mazda6

Mazda introducerer en opdateret udgave af Mazda6

Mazda6 er indtil nu solgt i mere end 7.300 eksemplarer i Danmark. Mazda6 er indtil nu solgt i mere end 7.300 eksemplarer i Danmark.

Pressemeddelelse - Mazda
Mazda-forhandlerne har netop introduceret en opdateret udgave Mazda6, der indtil nu er solgt i mere end 7.300 eksemplarer i Danmark og ved udgangen af september var den mest solgte bil i klassen til private bilkøbere i 2005.

For at forsvare positionen som en af de solgte biler i klassen har Mazda6 fået en teknisk og kosmetisk opgradering. De største ændringer er sket under overfladen og har gjort Mazda6 endnu mere velkørende, komfortabel og sikker.

Det udvendige design er ikke ældet meget i modellens levetid, og derfor har det kun været nødvendigt at glatte et par rynker ud. Udvendigt kendes den nye Mazda6 på modificerede for- og baglygter samt en ændret udformning af forreste og bageste kofanger. Interiøret er frisket op med nye materialer og et ændret design på midterkonsollen og instrumenterne.

Tekniske forbedringer
Alle nye Mazda6 har fået glæde af et stivere karrosseri og en mere effektiv støjdæmpning, der er med til at give en meget støjsvag og afslappet kørsel.

Af andre tekniske ændringer kan nævnes, at 2.0-liters benzinmotoren har fået variabel ventilstyring og nu yder 147 hk mod før 141 hk. Både 2.0- og 2.3-liters motoren leveres nu i øvrigt med en 6-trins manuel gearkasse som standard til gavn for både brændstoføkonomien og støjniveauet. 2.3-liters motoren yder fortsat 166 hk.

Endnu mere udstyr
Generelt er udstyrsniveauet forbedret i hele Mazda6-modelprogrammet. Mazda6 med 1.8-liters benzinmotor og 120 hk har nu også fået det dynamiske stabiliseringssystem DSC som standard, og i alle nye Mazda6 er der monteret en indikator, der viser om bagsædepassagererne har spændt sikkerhedsselerne.

Mazda6 med udstyrsniveauet Comfort har fået CD-afspiller, el-ruder bag og varme i forsæderne som standard. Den havde i forvejen aircondition, fjernbetjent centrallås, el-ruder foran samt el-spejle.

I Touring-modellerne er CD-afspiller føjet til udstyrslisten, der i forvejen talte automatisk klimaanlæg, fartpilot, el-ruder for og bag, el-spejle med varme og tripcomputer.

Sport er højeste udstyrsniveau til Mazda6, og det er blevet suppleret med nye sportssæder og regnsensor. I forvejen var Mazda6 Sport udstyret med blandt andet Xenon-forlygter, BOSE-stereoanlæg med CD-changer og 17" letmetalfælge.

Kun beskedne prisstigninger
På trods af de mange forbedringer er prisen på Mazda6 kun steget mellem 6.172 og 17.468 kr. afhængigt af modellen. En Mazda6 har altså fortsat en pris, der starter ved 279.391 kr. for Mazda6 1.8 Comfort, 299.300 kr. for Mazda6 2.0 Touring og 326.304 kr. for Mazda6 2.3 Sport. Merprisen for en Mazda6 hatchback og stationcar er henholdsvis 7.000 og 17.000 kr.

I første kvartal 2006 introduceres Mazda6 med to helt nye commonrail-turbodieselmotorer, der som standard er udstyret med partikelfilter. De er begge på 2.0 liter og yder henholdsvis 120 og 143 hk. Drejningsmomentet er imponerende højt i begge motorer: 310 og 360 Nm ved bare 2.000 omdr./min.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.