• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. april 2000 - Ford

Transit med muligheder

Nyhed fra Ford med stor fleksibilitet

Fords udgave af fleksibilitet på fire hjul. Fords udgave af fleksibilitet på fire hjul.

Den ny Ford Transit er Fords mest fleksible og kundevenlige varevogn til dato. Den fåes i mange varianter med en masse funktioner.

Priserne på de større baghjulstrukkede modeller, som står klar hos forhandlerne 11. maj starter ved kroner 165.400. De mindre forhjulstrukkede modeller kommer til efteråret og kan fås fra kroner 139.000.

Ford har udviklet en ny Transit, der på mange områder både udmærker sig i forhold til andre varevogne og den nuværende Transit, der er Europas mest solgte varevogn nogensinde. Den største forskel ligger i at Ford Transit kan designes præcist efter kundens ønske. Transit fås i 69 forskellige basis modeller, der alle kan ombygges i hundrede varianter, der igen kan fås i mere end 400 farver. Alt fra mobilhome, handicapbus, håndværkervogn, transporter til kølevogn er muligt. Og med Ford Transit er det første gang, man oplever at én platform er udgangspunkt for både en forhjulstrukket model og en baghjulstrukket model.

Ford Transit er markedsledende, når det kommet til tyverisikring, fleksibel lasteevne, køreegenskaber og driftsomkostninger. De lave driftsomkostninger skyldes, at alle modeller uanset størrelse og motorvalg er lavet på samme platform. 95% af reservedelene er fælles for alle modeller. Ford Transit fås i tre længder: en kort, en mellemlang og en lang model. Forhjulstræk fås til den korte og mellemlange model, mens baghjultræk fås til den mellemlange og lange model. Transitten kommer i tre højder med et stort udvalg af udstyr. Motorprogrammet består af en 2,3 benzinmotor og to nye DuraTorq diesel motorer. En 2,4 turbo diesel 16V der yder 75, 90 eller 120 hk og en 2,0 turbo diesel 16V der yder 75, 85 eller 105 hk. Benzinmotoren med 145 hk er fra Ford Galaxy og fås til alle baghjulstrukne vogne.

Moderne design
Transit har fået nyt design. Hermed prydes Transit også med New Edge designlinien, der bedst er kendt fra Ford Ka og Focus, hvor de runde former brydes af skarpe linier. Udsynet i Transit er forbedret meget med nye større vinduer og spejle i fordørene. Det giver bedre udsyn nedad og langs siderne. Kabinen har fået mere siddeplads og kontrolpanelet er rykket tættere på chaufføren. Der er mulighed for at stille mobiltelefon, drikkevarer og papir fra sig i en kabine med forbedret hi-fi og ventilationsudstyr. Det hele i en enkel og moderne stil.

Siderne i vognen er udvidet med 89 mm., hvilket giver 11% mere volumen. Dørene bagtil har fleksible muligheder for åbning. Som den eneste varevogn kan en europalle på den brede led lastes gennem skydedøren i siden. Transit er den eneste varevogn med plads til 4 europaller. Dette gælder ikke kun den store model, men også den mellemste.

Tyve får det meget svært med det nye og yderst effektive låsesystem. Det er slut med kabler og stænger samt nemme løsninger. Kun tidskrævende og meget voldelige forsøg på åbning gør det muligt at komme ind til lasten. Startspærre er standard på alle modeller.

Fords marketingchef Klaus Oest glæder sig af flere grunde over den nye Transit. - Med den nye generation af Transit viser Ford sig som en innovativ virksomhed, der opfylder de individuelle ønsker for transport. Transit vil gøre det på varevogne for Ford, som Ford Focus har gjort på personbiler. Den ny Transit er en historisk milepæl for det Ny Ford, og jeg er sikker på, at Ford Transit vil blive ved med at være Europas mest solgte varevogn.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.