• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. september 2005 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Største bilsalg i 18 år

Augusts nybilsalg blev det største siden 1986

Huyndai Getz blev augusts bestseller. Huyndai Getz blev augusts bestseller.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
I august blev der indregistreret 11.762 nye personbiler, hvilket er 29 procent flere end i august 2004. I årets første otte måneder er der tale om en stigning på 27 procent i forhold til samme periode sidste år. Ser man på salget i de enkelte bilsegmenter, kan man se, at den lille klasses markedsandel i de sidste 12 måneder er steget med 3 procentpoint til 32,4 procent sammenlignet med de forudgående 12 måneder.

De private husholdninger tegnede sig for en stigning på 33 procent ved at købe 7.845 biler i august sammenlignet med 5.886 i august sidste år. Her har den lille klasse også vundet markedsandele, således at 4 ud af 10 solgte biler nu tilhører dette segment.

"Vi kan med tilfredshed konstatere, at bilsalget fortsætter med at udvikle sig positivt. Man skal faktisk helt tilbage til rekordåret 1986 for at finde et større augustsalg. Den gang blev der indregistreret 13.159 nye biler. Hvis tendensen fra august fortsætter året ud, forventer vi, at nybilsalget vil runde 150.000 ved udgangen af 2005," siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Fortsat stort salg af varebiler
Salget af varebiler blev på 4.522 enheder i august, hvilket er en stigning på 19 procent i forhold til august 2004. Perioden januar-august udviser en større stigning, nemlig 28 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Der blev indregistreret 462 nye lastbiler i august måned. Det er 32 procent flere køretøjer end i august 2004, hvor der blev nyindregistreret 351 lastbiler. For årets første otte måneder er der tale om en stigning i antallet af nyregistreringer på 21 procent.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.