• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2005 - Pressemeddelelse - Mitsubishi

Ambitiøs Mitsu

Mitsubishi Sportback konceptbil afsløres i Frankfurt

 Sportback konceptbilen er solidt baseret på Mitsubishis mangeårige motorsportsrødder. Sportback konceptbilen er solidt baseret på Mitsubishis mangeårige motorsportsrødder.

Pressemeddelelse - Mitsubishi
Som det blev offentliggjort i januar 2005 har Mitsubishi Motors kastet sig ud i en ambitiøs produktplan, der stiler efter lancering af 51 nye biler på verdensplan i perioden fra regnskabsåret 2004 til 2007. Heraf vil de 10 af disse modeller blive introduceret i Europa.

Dermed vil den japanske bilproducent være i stand til at tilbyde alle markeder biler, som er skræddersyet efter kundernes behov, samtidig med at man udnytter Mitsubishi Motors mange ressourcer og partnerskaber bedst muligt og samtidig øger mærkets positionering og salg.

I regnskabsåret 2007 planlægger Mitsubishi således at sælge 1.524.000 biler på verdensplan og forbedre de økonomiske resultater til en forventet nettoindtægt for regnskabsåret 2007 på 41 mia. yen.

En af grundpillerne for den fremtidige salgssucces bliver den nye C-segment platform, som Mitsubishi har udviklet til brug for egne fremtidig bilmodeller. Denne platform vil også blive brugt af samarbejdspartneren DaimlerChrysler. Den nye platform er så fleksibel, at den kan benyttes til en række forskellige biler, fra en crossover SUV - den nye Outlander - til varianter i C-segmentet, alt efter hvad markedet kræver.

Sports + Hatchback
På dette års Frankfurt Motor Show kommer Mitsubishi Motors med det første fingerpeg om en mulig anvendelse af den nye platform i form af konceptbilen Sportback.

Denne konceptbil er et forstudie til den 5-dørs sportshatchback type, hvis popularitet er stigende i Europa, specielt blandt de mere prestigebetonede bilmærker.

Dette sidste nye Mitsubishi designstudie stiler efter at kombinere det bedste fra begge verdener:
- Som 5-dørs hatchback sedan passer den til det gængse europæiske format
(60% af det europæiske marked for kompakte biler).
- Sportback konceptbilens dynamiske og udtryksfulde formsprog adskiller den fra alle de almindelige hatchbacks, på samme måde som f. eks Grandis skiller sig ud fra full size MPV'er.
- Sportback konceptbilen er solidt baseret på Mitsubishis mangeårige motorsportsrødder.
- Samtidig med, at den coupé-agtige vindueslinje trykker på alle de rigtige følelsesmæssige knapper, giver konceptbilens 1450 mm høje taglinje en god rummelighed.

Design + Evolution
Sportback konceptbilen er skabt af Mitsubishi Design Europes chefdesigner Omer Halilhodzic og hans team, som har hjemme i nærheden af Frankfurt i Tyskland. Sportback konceptbilen, der er udviklet under overordnet ledelse af Akinori Nakanishi - som nu er chef for hele Mitsubishi Motors' designvirksomhed på globalt plan - er endnu en DNA-øvelse for Mitsubishi Motors, idet den bygger bro mellem arv og vision, mellem japanske rødder og det globale kundeunderlag, mellem sportsånd og intelligente praktiske løsninger.

Nyskabelsen i Mitsubishi Motors' design fremgår også tydeligt af Sportbacks ydre og i særdeleshed af frontdesignet. Hvor de tidligere konceptbiler CZ2, Tarmac Spyder, Pajero Evolution eller produktions-modellerne Colt, Lancer og Grandis har været kendetegnet af den trekantede frontgrill med diamant-logoet, kunne den nye Eclipse coupé og Raider pickup i begyndelsen af året fremvise en helt ny front med et større gab, inspireret af luftindtaget på et jagerfly. Sportback går skridtet videre med Mitsubishi logoet på en helt mørk baggrund.

Kombinationen af et helt nyt front design, en sporty kileformet profil, skarpt mejslede linjer samt en stor sporvidde og akselafstand gør det sammen med bilens markante og høje bagende muligt at se Sportback som Mitsubishis realiserbare vision en moderne sportssedan.

Fleksibilet + Præstation
Den 4,5 meter lange Sportback er det første fingerpeg om den design den retning, Mitsubishi har taget for denne nye strategiske globale platform. Et af denne platforms største aktiver vil være dens mulighed for at kunne tilpasses til vidt forskellige karrosserityper, motorer og gearkassesystemer.

Denne smarte platform fleksibilitet vil gøre det muligt for Mitsubishi Motors at betjene kunder over hele verden, samtidig med at det sportslige image respekteres. Den nye platform vil f.eks. kunne bruges til:
- Forhjulstræk eller 4-hjulstræk
- Et bredt program af helt nye 4-cylindrede benzinmotorer, inkl. den nye MIVEC verdensmotor*, der vil kunne produceres med mere end 200 hk - i almindelig serieproduktion
- Diesel motorer
*(Denne motor er udviklet I fællesskab af Mitsubishi Motors Corporation, Hyundai Motors Corporation og DaimlerChrysler.)

Mitsubishi Sportback - vigtigste dimensioner :
- Længde: 4,500 mm
- Bredde: 1,795 mm
- Højde: 1,450 mm
- Akselafstand: 2,630 mm



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.