• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. september 2005 - Pressemeddelelse - Mitsubishi

Colt coupe-cabriolet

Konceptbil fra Mitsubishi med design fra Pininfarina

CC-modellerne vinder frem blandt flere og flere bilmærker. CC-modellerne vinder frem blandt flere og flere bilmærker.

Pressemeddelelse - Mitsubishi
Mitsubishi Motors trådte nærmere på et nyt og voksende segment med forpremieren på den tredje variant af den europæiske Colt på 2005 Geneva Motor Show: en coupe-convertible med sammenfoldeligt ståltag, designet og konstrueret i tæt samarbejde mellem MMC, Mitsubishi Design Europe og Pininfarina S.p.A.

Colt-coupe-cabriolet konceptbilen, der er mere kompakt end den oprindelige CZ2 Cabriolet konceptbil fra 2003 (3,89 m i forhold til 3,95 m), bygger på Colt Hatchback platformen i stedet for den kortere 3-dørs Colt - af pladshensyn - men deler klassens længste akselafstand på 2,50 m, som er fælles for alle Colt versioner.

Sammenklappelig hardtop
Dette muliggjorde anvendelse af en sammenklappelig hardtop, som det ønskes af de fleste cabriolet kunder i dag, der ligeledes sætter pris på pladsen og anvendeligheden i en 2+2 bil.

Denne hardtop, der i sagens natur fylder mere end et traditionelt stoftag, men foretrækkes af de europæiske kunder, påvirkede bilens proportioner og gav den sedanens lange bagagerum, der er elegant tilpasset til Coltens oprindelige "One-Motion" design.

Gammelt designtema
Denne bil, der benytter designtemaerne fra den oprindelige CZ2 Cabriolet konceptbil (markerede bagagerumsklap, smalle horisontale baglygter, V-formede karakteristiske linjer på begge side af logoet bag på bilen etc.), nyder også godt af en stor og sporty vinklet forrude, der effektivt beskytter passagererne mod turbulens, ligesom CZ2 og Colt modellerne.

Fine detaljer, som f.eks. den brede og meget tynde hækspoiler eller de højtmonterede stoplygter på begge sider af baglygterne, giver bilen dens særlige kendetegn.

En bil efter førerens hoved
I overensstemmelse med de samlede designintentioner for Colt'en udstråler denne coupé-cabriolet, at det er en bil efter førerens hoved.

Solidt plantet på vejen med den lange akselafstand, brede sporvidde og specielle 18" hjul giver Colt coupe-cabriolet konceptbilen den dynamik på vejen, som det målbevidste design giver løfte om, takket være en forstærket karrosseriskal (for at kompensere for denne konstruktions manglende tag), men også takket være den velafstemte undervogn og den 150 hk 1,5 liter MIVEC turbo-motor, som den har tilfælles med den nye Colt CZT.

Pininfarina + NedCar
Colt coupé-cabriolet konceptbilen, som præsenteres i varme mørkorange toner, inkl. indtrækket i læder og ruskind, er en forsmag på den bil, der vil blive bygget på Pininfarina fabrikken i Torino (Italien) fra marts 2006.

Mitsubishi Motors' NedCar fabrik i Born (Holland) bliver også involveret, idet de leverer grundkarroseriet til Pininfarina samt bistår med deres produktionsmæssige ekspertise i forbindelse med fremstilling af Colt.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.