• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. september 2005 - Pressemeddelelse - FDM

Udstyr og pæne farver

Danskerne vægter sikkerhed og brændstofforbrug lavt

En pæn farve er ofte en del af hovedbegrundelsen for at vælge en bestemt bil. En pæn farve er ofte en del af hovedbegrundelsen for at vælge en bestemt bil.

Pressemeddelelse - FDM
Når danskere køber bil, er ekstraudstyr vigtigere end et lavt brændstofforbrug. Blandt brugtbiler betyder selv farven mere, end at den kan køre langt på literen. Men benzinpriserne kan gøre disse holdninger til en truet luksus

Hvis blot prisen på bilen er tiltrækkende, så betyder de løbende udgifter til benzin eller diesel mindre. Et lavt brændstofforbrug prioriteres lavt, når vi køber bil - uanset om den er ny eller brugt.

AutoIndex 2005
Det fremgår af AutoIndex 2005, en holdningsundersøgelse som FDM og konsulentvirksomheden Loyalty Group har foretaget blandt 25.000 danske bilejere. De blev spurgt, hvorfor de valgte netop denne bil.

"Oliepriserne har i kroner og ører aldrig været højere end nu. Med en pris, der er ved at stabilisere sig på den forkerte side af 10 kr. for en liter benzin, vil vi næppe fremover se danskere vægte deres bils brændstofforbrug så lavt," siger bilteknisk redaktør på FDM's blad Motor, Søren W. Rasmussen.

Stand og kilometertal
Udover prisen ser brugtbilkøbere også på bilens stand og kilometerstanden. Købere af både nye og brugte biler begrunder desuden deres valg af netop denne bil med dens omdømme og ekstraudstyr.

En pæn farve er for brugtbilkøbere oftere en del af begrundelsen for at vælge bilen end et lavt brændstofforbrug. Blandt dem, der købte bilen som ny, var det vigtigere at få den bedste pris for den gamle bil, end at få en brændstoføkonomisk bil.

FDM fokuserer på færdselssikkerhed
"Bilkøbere går efter udseende og god pris, ny som brugt. Ikke efter en særlig teknik eller særlig sikkerhed. Det er åbenlyst ikke dét, det handler om, når man køber bil," siger Søren W. Rasmussen.

Han understreger, at netop områderne teknik og sikkerhed kan redde liv, og det er grunden til, at FDM fortsat holder fokus på disse aspekter ved bilerne.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.