• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. maj 2000 - Toyota

Toyota dropper hybridbil i Danmark

Toyota må på grund af det høje danske afgiftsniveau på nye biler opgive at lancere den miljøvenlige og benzinøkonomiske hybridbil Toyota Prius i Danmark.

Toyota Prius er indtil videre kun solgt på det japanske marked og blev efter introduktionen i 1997 hurtigt en succes. Til dato er der på det japanske marked solgt over 35.000 biler og til efteråret lanceres bilen i Europa og i Nordamerika.

"Vi synes det er ærgerligt for bilisterne og synd for miljøet at den danske regering ikke ønsker at give hybridbiler - som Toyota Prius - en fair chance. Der er brugt milliarder på at udvikle den epokegørende teknik i denne verdens første serieproducerede hybridbil, så det er kun naturligt at bilens grundpris i opstartsfasen er relativt høj. Men når der samtidig skal tillægges en urimelig høj og desværre miljøuvenlig dansk registreringsafgift giver det beklageligvis på dette tidspunkt ikke mening at introducere bilen i Danmark", udtaler René Mouritsen informationschef i Toyota Danmark A/S.

Et meget lavt forureningsniveau og et gennemsnitligt benzinforbrug på omkring 20 km/l er et par af de elementer som gør verdens første serieproducerede hybridbil venlig mod sine omgivelser. Bilens motorer består dels af en 1.5 liters benzinmotor med VVT-i teknologi samt en el-motor. En computer sørger for at bilen hele tiden udnytter el-motoren optimalt således at forureningsniveauet minimeres og der spares mest muligt på de dyre benzindråber.

Når bilen er i lav fart eller holder stille slukker bilens benzinmotor og forureningsniveauet er lig nul - hvilket naturligvis gør biltypen specielt fornuftig at anvende i tæt trafikerede byområder, altså lige netop dér, hvor behovet er størst.

Udgangspunktet for udviklingen af Toyota Prius har været at udvikle en bil, som tager en alternativ og nyskabende teknologi i anvendelse, men som samtidig skal kunne bruges på nøjagtig samme ubesværede måde som en hvilken som helst almindelig mellemklassebil. Prius har plads til 5 personer, har et normalt rummeligt bagagerum, har fin komfort, et højt sikkerhedsniveau og frem for alt ingen begrænsning i sin aktionsradius.

Toyota Prius introduceres i den øvrige del af Europa til september.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.