• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. august 2005 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Skuffende finanslov

Ingen penge til ændring af registreringsafgifterne i 2006

Regeringen har ikke afsat penge til ændringer af registreringsafgifterne i finanslovsudspillet for 2006. Det undrer direktør Bent Mikkelsen, De Danske Bilimportører. Regeringen har ikke afsat penge til ændringer af registreringsafgifterne i finanslovsudspillet for 2006. Det undrer direktør Bent Mikkelsen, De Danske Bilimportører.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
"Vi er forundret over VK-regeringens forslag til finanslov for 2006. Endnu engang er en løsning på problemet med de høje danske registreringsafgifter blevet udskudt til skade for de danske bilister. Vi konstaterer dog, at bemærkningerne til finansloven indeholder formuleringer, som skal understøtte det udvalgsarbejde, der nu påbegyndes," siger Bent Mikkelsen, adm. direktør i DBI i en kommentar til den fremlagte finanslov for 2006.

"Regeringsgrundlaget fra februar var et skridt i den rigtige retning med formuleringerne om, at regeringen vil se på en omlægning af bilbeskatningen. Nu følges regeringsgrundlaget så op med nogle budgetbemærkninger. Det er ikke godt nok. Allerede i februar advarede vi om, at et påtænkt udvalgsarbejde ville blive en syltekrukke. Finanslovsudspillet viser nu, at det lige nøjagtigt er det, der er sket. På trods af adskillige udvalgsarbejder over de seneste år, bruger regeringen endnu engang et udvalg som undskyldning for ikke at foretage sig noget her og nu," siger Bent Mikkelsen og fortsætter:

Massivt pres fra EU
"Det undrer os endnu mere, at der ikke sker noget, når vi ser på det aktuelle massive EU-pres. Inden for de næste to måneder vil der eksempelvis komme en dom fra EU-domstolen, som kan gå hen og fjerne grundlaget for det afgiftssystem, vi kender i dag".

Fortsætter den nuværende udvikling i bilsalget, vil statens provenu fra registreringsafgiften sætte rekord og runde 20 milliarder i 2005 - en stigning på over 4 milliarder i forhold til 2004.

"Statens merprovenu kan med fordel indgå i finansieringen af en omlægning og nedtrapning af den nuværende værdibaserede registreringsafgift, der hæmmer udbredelsen af både miljø- og trafiksikkerhedsfremmende teknologier. Det vil være rimeligt, at de penge, som bilisterne har betalt, også går til at løse problemet med den høje registreringsafgift," siger Bent Mikkelsen.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.