• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. august 2005 - Pressemeddelelse, Fiat

Grande Punto

Fiat gi'r et smugkig på den kommende Fiat Grande Punto

Fiat løfter nu sløret for de første billeder af den nye Grande Punto - bilen, der skal genvinde Fiats førerposition på det europæiske marked for biler i det såkaldte B-segment. Fiat løfter nu sløret for de første billeder af den nye Grande Punto - bilen, der skal genvinde Fiats førerposition på det europæiske marked for biler i det såkaldte B-segment.

Pressemeddelelse, Fiat
Nedtællingen til lanceringen af Fiat Grande Punto er for alvor begyndt. Nu kan Fiat løfte sløret for de første billeder af den nye bil, som skal følge op på den succesfulde Punto, som er solgt i mere end 6 millioner eksemplarer siden lanceringen i 1993.

Fiats mål med Grande Punto er at genvinde førerpositionen på det europæiske marked for B-segment biler. Midlet er en helt ny Punto. Stilmæssigt går Grande Punto nye veje, og der er tale om en væsentlig større bil end normalt i dens klasse. Der er arbejdet målrettet med at opfylde de højest mulige kvalitetskrav, og bilen fås med en række af markedets bedste dieselmotorer. Og ikke mindst vil prisen på den nye Grande Punto bliver konkurrencedygtig. Den nye Grande Punto bliver produceret med 3- og 5-døre i fire forskellige versioner.

Italiensk look og tidløst design
Det er designeren Giorgetto Giugiaro i samarbejde med Centro Stile Fiat, der står bag Grande Punto. Resultatet er en kombination af det stilrene italienske look og et tidløst design. Ligesom sit ydre er bilens interiør indbegrebet af den italienske stil. Miljøet i kabinen er lyst og venligt, ligesom funktionalitet er tænkt ind i indretning og design.

Grande Punto er kvik og frisk at køre samtidig med, at sikkerhed og køreegenskaber er som hos biler i en højere klasse. Ikke mindst er der fokuseret ekstra på komforten ved at gøre bilen større i forhold til den i dag kendte Punto. Grande Punto måler 403 cm i længden, 168 cm i bredden og 149 cm i højden. Og med en akselafstand på 251 cm er der sikret betydeligt mere plads inde i bilen. Alt dette er med til at placere Grande Punto i den absolutte top af B-segmentet.

Høj ydelse, lavt forbrug
Grande Punto bliver produceret med en række forskellige miljøvenlige benzin- og dieselmotorer, der alle forener høj ydelse og lavt brandstofforbrug samt opfylder Euro 4 udstødningsnormen. Til at begynde med vil motorprogrammet indeholde to benzinmotorer - 1,2 8v (65 hk) og en ny 1,4 8v (77 hk), og fire dieselmotorer - 1,3 16v MultiJet (75 hk) eller 1,3 16v MultiJet (90 hk), som har turbolader med variabel geometri, og 1,9 MultiJet med enten 120 hk eller 130 hk.

Grande Punto kommer til Danmark i begyndelse af 2006. Den nye Grande Punto supplerer den almindelige Punto, som vil fortsætte i produktion.




BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.