• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. maj 2000 - De Danske Bilimportører

Fald i bilsalget gør staten til den store taber

April måned fortsatte, hvor marts slap, og der blev tale om endnu en skuffende måned for nybilsalget, som selv ikke påsken kunne rette op på.

En nedgang på godt 24% i forhold til april sidste år blev resultatet, og dermed fortsætter nedgangen i nybilsalget ufortrødent. Man skal helt tilbage til 1993 for at finde en april måned med et tilsvarende lavt salg. Det samlede salg i april måned blev på blot 10.028 personbiler.

På trods af at det samlede salg af personbiler er mindsket, er salget af dieselbiler steget. Således er andelen af aprilsalget steget fra 7,9% i april 1999 til hele 10,9% i 2000. Man skal ikke længere tilbage end 1997, før dieselandelen for hele året blot lå på 3%. Årsagen til denne kraftige udvikling skyldes, at billigere og bedre dieselteknologi gør dieselbilen attraktiv for flere bilkøbere både med hensyn til komfort og kørselsøkonomi.

Hvis nedgangen i bilsalget fortsætter i år 2000 som året er begyndt, vil det resultere i et samlet fald i bilsalget for 2000 på godt 30.000 biler. Med en gennemsnitlig registreringsafgift på 116.700 kr (1999 niveau) vil det give et samlet provenutab for staten på 3,5 mia. kr. Dermed ser det ud til, at staten bliver den helt store taber.

Varebilsalget tilbage på ret kurs
Efter en overraskende tilbagegang i marts måned blev april måned en ny fremgang for varebilsalget, med en vækst på 9,6% i april i forhold til sidste år. Dermed er salget af varebiler steget hver måned (på nær 2) i forhold til samme måned året før siden juni 1998.

Atter nedgang i indregistreringen af lastbiler
Med 353 indregistrerede enheder blev april måned ligesom februar en stor skuffelse. Nedgangen blev således på 30,6% i forhold til april måned sidste år. Indregistreringen af lastbiler har været meget svingende i årets første måneder, men for året som helhed er der tale om en tilbagegang på 13% i forhold til samme periode sidste år. Da indregistreringerne typisk afspejler handelsindgåelser ca. halvt år tilbage, har de nuværende gode eksportudsigter ikke haft nogen indflydelse på tallene.

Alle tal er baseret på registreringer på motorkontorerne pr. 5. maj 2000.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.