• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juni 2005 - Pressemeddelelse - Toyota

Verdens reneste diesel

Stærke, lydsvage dieselmotorer i Toyota Avensis

Toyota forventer, at de stærke, miljøvenlige motorer vil få flere Avensis-købere til at foretrække diesel. Toyota forventer, at de stærke, miljøvenlige motorer vil få flere Avensis-købere til at foretrække diesel.

Pressemeddelelse - Toyota
Toyota lancerer nu sin topmodel, Avensis, med to nye, stærke dieselmotorer med 150 og 177 hk.
Mens Avensis hidtil kun har kunnet leveres med en 2-liters dieselmotor med 116 hk, betyder de to nye motorer, at Avensis nu rykker helt frem i førerfeltet blandt dieselbiler i firmabilsklassen.

De to nye motorer udmærker sig ved deres fine gangkultur og lave lydniveau. Den stærkeste af de to er desuden verdens reneste dieselmotor.

Lav vægt
De to motorer har samme grundkonstruktion. Motoren er på 2.2 liter, og er lavet i aluminium for at holde vægten nede. En grundlæggende egenskab ved de to motorer er de lave kompressionsforhold, som er med til at forhindre støj og vibrationer. En ny generation af common-rail-systemet og keramiske gløderør der arbejder ved en højere temperatur gør det lave kompressionsforhold muligt.

Den stærkeste motor med 177 hk anvender de nyeste teknikker som piezoelektriske indsprøjtningsdyser, der virker dobbelt så hurtigt som dyser med konventionelle elektromagnetiske ventiler, som anvendes i de fleste dieselmotorer. Det giver mulighed for indsprøjtning af op til fem separate brændstofladninger i en arbejdstakt, og det er igen nøglen til blødere motorgang, mere fuldstændig forbrænding og en flot brændstoføkonomi.

D-CAT
Motoren er desuden forsynet med Toyotas unikke D-CAT-teknik. Den består bl.a. af verdens eneste katalysator, som både kan nedbryde skadelige kvælstoffer og dieselpartikler.

De to motorer er i sig selv lydsvage, men dertil kommer ekstra isolering af motorhjelm, gulv og adskillelsen mellem motorrum og kabine. En særlig akustisk forrude med et indbygget lydabsorberende lag, sørger alene for, at 75 procent af de lavfrekvente lydbølger holdes ude fra kabinen.

Alt i alt betyder det, at kabinen er usædvanlig tyst. Begge motorer er kombineret med en nykonstrueret 6-trins manuel gearkasse, som sørger for et passende lavt omdrejningstal selv ved hurtig motorvejskørsel. 177 hk-motorens ekstra kræfter betinger, at denne udgave kan have et lidt højere sjettegear og dermed cruise ved endnu lavere omdrejningstal.

Ubesværede kræfter
Begge de nye motorer giver Toyota Avensis ubesværede kræfter. Med 150 hk accelererer bilen fra 0 til 100 km/t på 9,5 sekunder, mens topfarten er 210 km/t. Med 177 hk er tophastigheden 223 km/t, mens de 100 km/t kan nås på bare 8,3 sekunder. Brændstofforbruget for de to udgaver svarer til henholdsvis 17 og 16,4 km/l.

Priserne begynder ved 417.736 kroner for en Avensis 2.2 D-4D med 150 hk og SOL-udstyrsniveau. Samme model med 177 hk-motor koster fra 460.940 kroner.

Toyota forventer, at de stærke, miljøvenlige motorer vil få flere Avensis-købere til at foretrække diesel. Man regner således med, at hver femte nye Avensis i fremtiden vil blive leveret med dieselmotor.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.