• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juni 2005 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Glæde i bilbranchen

De danske bilsalg udvikler sig fortsat i positiv retning

Så er Peugeot tilbage i toppen. Med 501 solgte biler blev Peugeot 206 maj måneds bestseller. Så er Peugeot tilbage i toppen. Med 501 solgte biler blev Peugeot 206 maj måneds bestseller.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
I maj blev der indregistreret 11.437 nye biler. Det er en stigning på 15 procent i forhold til maj 2004. I perioden januar til maj er bilsalget steget med 24 procent i forhold til den samme periode sidste år.

Salget af nye biler til private husholdninger steg med 21 procent fra 6.308 i maj 2004 til 7.639 i maj i år. Firmaer tegnede sig for en beskeden stigning på 4 procent. I perioden januar til maj er husholdningernes og firmaernes bilkøb steget med hhv. 31 og 11 procent i forhold til 2004.

"Det høje privatforbrug fortsætter med at smitte af på bilsalget. Det vækker selvfølgelige glæde hos bilforhandlere og bilimportører, der i perioden 2000-2003 led under et stærkt vigende bilsalg," siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører. Han fortsætter:

"Branchen er dog ikke de eneste, der mærker de økonomiske følgevirkninger af det stigende bilsalg. Fortsætter den nuværende udvikling i bilsalget, vil statens provenu fra registreringsafgift sætte rekord og runde 20 milliarder i 2005 - en stigning på over 4 milliarder i forhold til 2004. Set i det lys vil vi opfordre Regeringen til hurtigst muligt at få nedsat den i regeringsgrundlaget lovede arbejdsgruppe, der skal se på bilafgifterne. Statens merprovenu kan med fordel indgå i finansieringen af en nedtrapning af den nuværende værdibaserede registreringsafgift, der hæmmer udbredelsen af både miljø- og trafiksikkerhedsfremmende teknologier."

Salget af varebiler på vej mod en stabilisering
Antallet af nyregistrerede varebiler er opgjort til 4.151 i maj. Det er en stigning på 25 procent i forhold til maj 2004.

Der er således tale om en stagnation i forhold til årets første fem måneder, hvor stigningen var 30 procent sammenlignet med 2004.

Stigende nyindregistrering af lastbiler
Der blev indregistreret 475 nye lastbiler i maj, hvilket er en stigning på 15 procent sammenlignet med maj sidste år.

I årets fem første måneder er nyregistreringerne steget med godt 14 procent i forhold til samme periode året før.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.