• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juni 2005 - Pressemeddelelse - Opel

Brint i Berlin

Miljøvenlig servicekørsel hos Ikea med brintbil fra Opel

Brændselscellebilen Hydrogen3 fra Opel/GM skal anvendes hos Ikea i Berlin. Brændselscellebilen Hydrogen3 fra Opel/GM skal anvendes hos Ikea i Berlin.

Pressemeddelelse - Opel
Ikeas kunder kommer næppe til at høre, når de får besøg af servicefolk fra møbelkoncernen i fremtiden. Servicefolkene kører nemlig i brændselscellebilen Hydrogen3, som - baseret på Opel Zafira - kun slipper lidt rent vand ud. Ingen forurening overhovedet. Den drives af flydende brint.

Den praktiske test begyndte i dag i Berlin. Møbelkoncernen Ikea og Opel ønsker sammen at opnå erfaringer med brintdriften. Det sker i et samarbejde i projektet Clean Energy Partnership.

Tysk-svensk samarbejde
Den brændselscelledrevne Zafira skal bruges hos Ikea i Berlin-Spandau. To ansatte er blevet uddannet til at samle data om den daglige kørsel under servicebesøgene.

"Ikea har som princip, at vi skal begrænse de skadelige påvirkninger af miljøet så meget som muligt på alle områder. Derfor er vi glade for at kunne bidrage til at bringe brændselscelleteknologien et skridt nærmere daglig brug ved at bruge bilen ud fra Ikea Spandau," siger Peter Betzel, konstitueret direktør for Ikea i Tyskland.

"Vi ønsker et samfund, der er mobilt, men samtidig uden udslip af skadelige drivhusgasser," sagde Hans H. Demant, administrerende direktør for Adam Opel AG. Indtil i dag har General Motors (Opels ejer) investeret seks milliarder kroner i udviklingen af brint- og brændselscelleteknologi. Demant sagde videre, at Hydrogen3 viser, hvor langt udviklingen er kommet. Men der er meget at gøre, inden det kan betale sig at producere brændselscellebiler i stort antal.

Clean Energy Partnership
Brintprogrammet er en del af projektet Clean Energy Partnership (CEP) i Berlin, som startede i efteråret 2004. Det repræsenterer et af de største europæiske projekter for bæredygtig mobilitet.

Projektet er både privat og statsligt, idet den tyske stat og 10 virksomheder har skudt 33 millioner Euros i det. (Omkring 225 mio. DKK). Temaet indenfor rammerne af CEP er "bæredygtig strategi for Tyskland."



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.