• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. maj 2005 - Pressemeddelelse - FDM

Bilejernes hårde dom

Danmarks bedste og værste biler ifølge de danske bilejere

Danske BMW-ejere sender mærket helt i top, hvad angår bedste bil og højeste loyalitet. Danske BMW-ejere sender mærket helt i top, hvad angår bedste bil og højeste loyalitet.

Pressemeddelelse - FDM
BMW topper, og Fiat flopper (igen) i FDM's årlige Autoindeks. Men ellers er meget forandret i 2005, hvor 25.000 danske bilejere fortæller om holdningen til deres bil, værksted, forhandler - og til selve mærket

De tre bedste bilmærker kommer fra Tyskland, Sverige og Japan - og skiller sig i FDM's Autoindeks 2005 markant ud fra resten af mærkerne. BMW, Saab og Toyota indtager toppen i et felt, der langt fra er stabilt. Kun en håndfuld af undersøgelsens 23 bilmærker fastholder sidste års placering.

I lighed med de forrige års Autoindeks er kampen om førstepladsen hård:

Fundament for sejr
BMW grundlægger sin samlede sejr ved at levere den bedste bil og have højest loyalitet. Toyota sidder solidt på de to andre titler: Bedste forhandler og bedste værksted.

Saab overhaler samlet set Toyota takket være tre andenpladser og en tredjeplads. Det svenske mærke har haft konstant fremgang siden 2003, hvor FDM første gang offentliggjorde Autoindeks. Undersøgelsen laves i samarbejde med konsulentvirksomheden Loyalty Group.

Atter havner Fiat på en samlet sidsteplads, når ejerne taler ud. Det skyldes især, at ejernes oplevelse af selve bilen stadig er helt i bund. Fiat-ejere er de mindst loyale, men deres oplevelse af værkstederne er interessant nok over gennemsnittet.

For ringe, Mitsubishi og Kia
På forhandlersiden har Mitsubishi vristet sig fri af sidstepladsen i 2004 - kun for at konstatere, at ejerne giver værkstederne så dårligt et skudsmål, at man her lander på en 23.-plads. Denne sidsteplads markeres med den største margin i dette års Autoindeks.

Den mindst positive forhandleroplevelse leverer Kia, der i år er med i Autoindeks for første gang. Samlet set træder mærket ind på en 3.-sidsteplads. Ikke nogen imponerende debut.

Bestsellers under gennemsnittet
Danmarks to bedstesælgende bilmærker i år, Suzuki og Peugeot, får begge en samlet vurdering et stykke under gennemsnittet. Det skyldes, at selve bilen af begge ejerkredse vurderes lavt. For Suzukis vedkommende er der sket et skred fra sidste års 4. plads til en 17. plads.

Peugeot undgår deciderede bundplaceringer, men både forhandlere og værksteder efterlader mindre positive indtryk hos ejerne. Her ligger Suzuki over gennemsnittet.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.