• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. maj 2005 - Pressemeddelelse - Audi

Tom K fik podieplads

Genistreg sikrede Audi sæsonens bedste DTM-resultat

Tom Kristensen kæmpede sig frem til en andenplads. Tom Kristensen kæmpede sig frem til en andenplads.

Af Ulla T. Ritter
Tom Kristensen var oppe mod svære odds i søndagens DTM-løb på Lausitzring. Fra en startplacering som nummer syv skulle danskeren forsøge at kæmpe sig fremad i feltet, og selv om den tyske bane er berygtet for at være svær at overhale på, lykkedes det efter eminent kørsel og en taktisk genistreg for nordjyden at erobre andenpladsen. Dermed sikrede Kristensen samtidig Audis bedste resultat i denne DTM-sæson.

Fra start var der ikke meget, der pegede i retning af en dansk triumf. Først på tiende omgang lykkedes det Kristensen at passere en konkurrent, men herefter begyndte taktikken at give bonus. Mens de andre kørere begyndte at søge mod pitten for at få benzin og friske dæk, blev Kristensen omgang efter omgang ude på den hurtige Lausitzring, mens han sparede sine udslidte Dunlop-dæk.

Audi forbi Audi
På 16. omgang gik han forbi sin Audi-kollega, den forsvarende mester Mattias Ekström, hvorved danskeren var oppe på tredjepladsen. Denne placering blev yderligere forbedret, da den foranliggende Mika Hakkinen blev forsinket under sit første pitstop.

På 36. omgang gik de to skandinaver samtidig i pit til det andet, obligatoriske stop, og Kristensen kom først ud med en nu mere end sulten finne i kølvandet.

Finne kører fair
"Balancen i min Audi var ikke længere så god, og da jeg mod slutningen fik problemer med dækkene, var det hårdt arbejde at holde andenpladsen. Hakkinen er imidlertid en fair kører, og jeg havde også en formodning om, at han gerne ville have en podieplads i sit blot andet løb efter sin lange sabbat, kørte jeg tilpas defensive linier til at kunne holde ham bag mig. Andenpladsen er langt mere, end jeg havde turdet håbe på efter kvalifikationen, men den nye Audi A4 fik vist sit potentiale. Når vi har fået testet endnu mere med den og optimeret balancen, kommer vi til at se rigtig godt ud på den type baner, der traditionelt ligger bedre til Audi'ernes aerodynamik. Lige nu glæder jeg mig vildt over, at jeg så hurtigt fik rystet den dårlige optakt på sæsonpremieren af mig," siger Tom Kristensen med henvisning til åbningsløbet på Hockenheim for to uger siden, hvor han blev skubbet af banen i allerførste sving.

Også for de øvrige Audi'er gik løbet på Lausitzring bedre, end tidtagningen havde indikeret. Mattias Ekström endte på fjerdepladsen, mens debutanterne Pierre Kaffer og Frank Stippler tog de følgende to pladser i sidste års Audi A4-model.

Næste afdeling finder sted på den belgiske Formel 1-bane Spa-Francorchamps om to uger.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.