• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. april 2005 - Pressemeddelelse - Skoda

100 års Skoda

Den tjekkiske bilfabrikation startede med cykler

Skoda første bil - en Voiturette A. Skoda første bil - en Voiturette A.

Pressemeddelelse, Skoda
Allerede i 1895 grundlagde Vaclav Klement og Vaclav Laurin det firma, som senere skulle komme til at hedde Skoda. Dengang producerede man cykler, men meget hurtigt lagde man produktionen over til motorcykler og i 1905 produceredes den første bil - en "Voiturette A". Navnet betyder "lille bil" på fransk, og det må siges at passe godt til det fine køretøj med sin 7 hk motor.

I årene op til 1. verdenskrig udvikledes produktionen af biler og motorer yderligere og firmaet ekspanderede. Efter krigen i 1919 blev bilproduktionen igen taget op og i 1924 fusionerede man med Skoda-værkerne i Pilsen. I 1926 blev bilfabrikken i Mlada Boleslav - som den dag i dag er hovedfabrikken for Skoda - fremvist for offentligheden for 1. gang.

Krig og pause
Efter at have holdt en pause under 2 verdenskrig, genoptog Skoda-fabrikken bilproduktionen i 1945 og hurtigt fik man igen succes - både som producent af familiebiler, men også indenfor motorsport.

Den 16. april 1991 købte VW Group 30% af aktierne i Skoda, og i 1996 startede produktionen af Skoda Felicia, som var den første model, med fælles dele fra VW-koncernen.

I dag ejes Skoda-fabrikkerne 100% af VW Group, og man gør brug af de mest top-moderne produktionsmetoder, der findes indenfor bilindustrien i et omfattende samarbejde mellem alle koncernens mærker.

Resultatet af 100 års erfaring og know how ses i dag på et stærkt modelprogram, som er kendt for kvalitet, sikkerhed, køreglæde og masser af værdi for pengene.

Og med modellinerne Fabia, Octavia og Superb dækker Skoda i dag langt de flestes behov for bil ¿ lige fra den unge, nystartede families behov for praktik og rummelighed, til direktørens mere luksusprægede krav til komfort og funktionalitet.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.