• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. maj 2000 - Toyota

Toyota suveræn i Tysk kvalitetsundersøgelse

Står man over for at skal vælge ny eller brugt bil kan det ofte være en stor hjælp i beslutningsfasen at tage et kik på de kvalitetsundersøgelser som påpeger de enkelte bilmærkers stærke og svage sider.

En af disse undersøgelser udarbejdes af ADAC som er en tysk søsterorganisation til danske FDM. De fleste danskere som har været på tur gennem Tyskland vil sikkert nikke genkendende til de mange gule vejhjælpsbiler som man ofte møder langs de tyske autobaner.

Præcis 3.441.732 bilister fik i 1999 problemer med deres bil på de tyske veje og måtte tilkalde hjælp fra de "gule engle". På basis af dette meget store materiale som disse hjælpeaktioner har givet, har ADAC også i år udarbejdet en statistik som belyser de enkelte bilmærkers driftsikkerhed i årgangene 1994, 1995 og 1996.

Statistikken viser at 32,1% af "redningerne" var på grund af problemer med bilernes elektriske system, 14% havde årsag i tændingsanlægget og 11,7% på grund af motorproblemer. 8,2% havde problemer med bilens køling og 6,3% kunne ikke køre videre på grund af problemer med benzintilførelsen.

Toyota Starlet, Toyota Corolla og Toyota Carina kommer i hver deres bilklasse ud som de bilmodeller der havde færrest problemer.

Ud af 1000 biler havde gennemsnitlig kun 8,2 Toyota Starlet brug for assistance og for Toyota Corolla og Toyota Carina var de tilsvarende tal henholdsvis 11,2 og 10,5.

I Camry-klassen kommer BMW 7-serien ud som vinder foran Audi100/A6 og BMW 5-serien. Toyota Camry og Lexus er imidlertid ikke omfattet af ADAC-statistikken på grund af den statistiske usikkerhed der er forbundet med de relativt lave salgstal.

Statistikker bliver ofte betragtet som taknemmelige, men har man først prøvet at stå på en tysk autobane med en sammenbrudt bil og med en forventningsfuld familie på vej på sommerferie, kan det godt være at man næste gang vil nærlæse årets statistik fra tyske ADAC med stor interesse.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.