• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. marts 2005 - Pressemeddelelse - Autocom.dk

Autocom.dk går ind i UK

Bilauktionen Autocom.dk går ind på sit sjette marked

Direktør Peter Grøftehauge fra Autocom.dk har store forventninger til det britiske marked. Direktør Peter Grøftehauge fra Autocom.dk har store forventninger til det britiske marked.

Af Jeppe Lykke Hansen, Autocom.dk
Det går godt for den danske bilauktion Autocom.dk. Faktisk så godt, at det har overbevist folkene bag auktionen, at den europæiske ekspansion skal fortsætte til Storbritannien, hvor der netop er åbnet en auktion under det internationale Autorola-navn på adressen www.autorola.co.uk.

Indtil den britiske auktion kan stå på egne ben i et lokalt kontor, deler det britiske kundecenter imidlertid lokaler med det danske, så de erfarne danske medarbejdere kan hjælpe med at uddanne de britiske.

"Vi startede fra bunden i Danmark og byggede auktionen op til den succes, som den er i dag. Det har givet os nogle værdifulde erfaringer, som vil komme vores britiske auktion til gode," siger direktør Peter Grøftehauge, der ejer bilauktionen sammen med sin bror Martin Grøftehauge.

Britisk kundecenter
Foreløbigt er der ansat tre britiske fuldtidsmedarbejdere til den britiske auktion, hvilket bringer det samlede antal medarbejdere for alle Autocom A/S' auktioner og vurderingsservices op på 44. Direktøren forventer, at der vil være omkring 60 ansatte ved indgangen til næste år.

"Vi har et fuldt bemandet kundecenter, men så snart omsætningen på den britiske auktion kan retfærdiggøre det, skalerer vi vores britiske kundecenter op med yderligere medarbejdere, så vi kan holde serviceniveauet, når vi bliver lige så store i Storbritannien som i Danmark," fortæller Peter Grøftehauge.

I første omgang vil det blive meget begrænset, hvor mange biler der vil blive handlet mellem Danmark og Storbritannien, men den øgede omsætning vil gavne auktionerne indbyrdes.

"Det er klart, at vi ikke kommer til at handle biler mellem Danmark og Storbritannien på samme måde, som vi handler biler mellem vores andre lande af den simple grund, at britiske biler har rattet i højre side, men der er altid en synergi-effekt, når vi går ind i et nyt land, som kommer hele koncernen til gode," forklarer Peter Grøftehauge.

Grundig beskrivelse
Alle biler, der tilmeldes auktionen, skal beskrives grundigt, men auktionen er designet med henblik på, at også folk uden særlige forudsætninger skal kunne anvende den. Før beskrivelsen er det muligt at udskrive en guide til systematisk gennemgang af bilen, ligesom alle punkter bliver grundigt forklaret undervejs.

Det koster 1.500 koner for privatpersoner at sælge en bil på Autocom.dk, mens bilforhandlerne betaler et tilsvarende beløb for at købe. Det er til gengæld gratis at bruge auktionen, og handles bilen ikke, er der ingen udgifter for hverken køber eller sælger.

"Fordelen ved auktionen er, at bilen udbydes til hovedparten af de danske bilforhandlere, der så aktivt skal gå ind og byde på bilen. Forhandlerne får til gengæld mulighed for at købe meget målrettet ind af biler, der kan bruges i netop deres forretning og kan derfor byde lidt højere for bilerne, så både køber og sælger nyder godt af systemet," slutter Peter Grøftehauge.

Autocom A/S havde sidste regnskabsår et overskud efter skat på 2.191.632 kroner.

Se mere på: Autocom.dk




BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.