• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. februar 2005 - Pressemeddelelse - De danske bilimportører

Ned med afgiften

De Danske Bilimportører: Bilafgifterne på dagsordenen

De danske bilimportører vil have afgifterne sat ned. De danske bilimportører vil have afgifterne sat ned.

Pressemeddelelse - De danske bilimportører
Regeringsgrundlaget lægger op til omlægning af registreringsafgifterne. Forslaget modtages positivt af De Danske Bilimportører, som dog frygter en syltekrukke med nedsættelsen af det tredje udvalg på området siden 1999. Organisationen opfordrer til, at modellen for omlægning findes snarest, da en forestående afgørelse fra EU-domstolen kan fjerne grundlaget for de danske registreringsafgifter.

"Med det nye regeringsgrundlag er de høje danske registreringsafgifter kommet på den politiske dagsorden. Det kan vi kun være tilfredse med, da det giver mulighed for at forbedre både trafiksikkerheden og miljøet. Samtidig er det udenlandske pres på afgiften dog også blevet så voldsomt, at den danske regering ikke længere kan undslå sig at foretage større ændringer af afgiften," siger Bent Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører i en kommentar til det netop fremlagte regeringsgrundlag og fortsætter:

"Vi står i en situation, hvor der inden for de nærmeste to måneder kommer en dom fra EU-domstolen, som kan fjerne grundlaget for det afgiftssystem, vi kender i dag. Det er der heldigvis taget højde for, men de nødvendige ændringer begynder at haste en del."

Langsigtet omlægning
Med regeringsgrundlaget lægges der op til en langsigtet omlægning af bilbeskatningen. Regeringen vil således nedsætte et udvalg, der skal undersøge mulighederne for over en længere årrække at foretage en provenuneutral og miljøfremmende omlægning af den samlede bilbeskatning.

"Jeg noterer mig, at udvalget er det tredje af sin slags siden 1999. Der er altså allerede brugt flere år på udredningsarbejde, og bilbranchens organisationer har fremlagt forslag, der kan bidrage væsentlig til det videre arbejde med omlægningen af registreringsafgiften. Udvalget bør derfor hurtigt kunne gennemføre sit arbejde - og ligesom tidligere stiller vi os meget gerne til rådighed i udvalgsarbejdet. Regeringsgrundlaget er et skridt i den rigtige retning, men vi skal undgå en syltekrukke ved nedsættelsen af endnu et udvalg," siger Bent Mikkelsen i en kommentar til, at der allerede har været gennemført to udvalgsarbejder henholdsvis under SR-regeringen i 1999-2001 og under VK-regeringen i perioden 2001-2003.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.