• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. februar 2005 - Pressemeddelelse, Lisbeth Nielsen, Skoda

Skodas sejrsgang

Octavia overdænget med internationale priser

Octavia blev i november tildelt Das Goldene Lenkrad i Tyskland som den bedste kompakte mellemklassebil. Octavia blev i november tildelt Das Goldene Lenkrad i Tyskland som den bedste kompakte mellemklassebil.

Pressemeddelelse, Lisbeth Nielsen, Skoda
Da Skoda sidste år lancerede deres nye Skoda Octavia var det med slet skjult stolthed. Den helt nye version af den Tjekkisk producerede bil fremstod i et nyt frisk design, og kunne byde på noget af den allernyeste teknologi, der var at finde på hylderne hos VW koncernen.

Octavia blev introduceret på det danske marked i september sidste år, og er blevet så stor en succes, at importøren pt. har svært ved at følge med i det høje tempo, den bliver solgt i.

Og det er ikke kun hos de danske kunder at bilen er populær - faktisk går Octavia sin sejrsgang ind over det meste af Europa og indkasserer den ene attraktive pris efter den anden.

Det gyldne rat
Således startede det med, at Octavia i november blev tildelt den ærefulde pris "Das Goldene Lenkrad" i Tyskland som den bedste kompakte mellemklassebil. Octavia scorede højeste point indenfor kategorierne: Rummelighed, værdi for pengene og finish.

Kort derefter kårede en international jury i Milan Skoda Octavia som "Most Beautiful Car of the Year 2004".

I januar vandt bilen titlen som "Årets Bil 2005" i Finland, hvor den scorede højeste point ud af 25 nominerede biler. Og i den forbindelse bør lige nævnes, at Octavia kom ind på en meget flot 2. plads ved kåringen af "Årets Bil 2005" i Danmark - foran værdige konkurrenter som Peugeot 407, Opel Astra og Volvo S40.

Også i Serbien og Montenegro er Octavia kåret som "Årets Bil", ligesom den - måske ikke så overraskende - blev det i dens hjemland Tjekkiet her i januar.

Den seneste "Årets Bil 2005" kåring af Octavia kommer fra Bulgarien, hvor bilen igen vandt over mange spændende konkurrent-nyheder.

Øh, hvilken bil???
Englænderne er også glade for Octavia. Det beviste det kendte bil-magasin "What Car?" for nylig ved at kåre Skoda Octavia Ambiente 1.6 FSI som vinder 2005 i kategorien "mindre familiebiler". Her viste Octavia sit værd ved at slå biler som Ford Focus og Opel Astra - og dommerne fremhævede ikke alene bilens rummelighed, men også køreegenskaberne, kørekomforten og dens fremragende kvalitet.

Den sidste kåring inden redaktionens slutning kommer fra organisationen ADAC, som er Tysklands svar på FDM. De har testet på brændstofforbrug, og har kåret Skoda Octavia som værende den mest økonomiske bil i mellemklasse-segmentet på både benzin- og dieselsiden.

Det er helt sikkert ikke det sidste, vi har hørt til den succesfulde Skoda Octavia, som planlægges at blive introduceret i combi-versionenen - Skodas navn for stationcar - midt i marts.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.