• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. januar 2005 - Pressemeddelelse - Honda

Fagre nye verden

Robot fra Honda til møde med Europa-Parlamentet

Verdens mest avancerede humanoide robot møder Medlemmer af Europa-Parlamentet - mødet sker efter ny europæisk støtte til udvikling af robotter. Verdens mest avancerede humanoide robot møder Medlemmer af Europa-Parlamentet - mødet sker efter ny europæisk støtte til udvikling af robotter.

Pressemeddelelse - Honda
Asimo, Hondas avancerede humanoide robot, mødtes i dag med MEP'ere i et historisk møde i Europa-Parlamentet i Bruxelles. Asimos optræden, der omfattede en demonstration af dens enestående evne til at gå op og ned ad trapper, var en del af en større præsentation, som Honda foretog over for Parlamentet i forbindelse med udviklingen af humanoide robotter og deres fordele for samfundet. Professor dr. Edgar Koerner, som er direktør for Honda Research Institute (Europa), foretog præsentationen.

Asimo står for Advanced Step in Innovative Mobility og er vidt anerkendt som verdens mest avancerede humanoide robot. Den så dagens lys i 2000 og var den første robot, som beherskede intelligent, fleksibel gå-teknologi i realtid.

Humanoide robotter og kognitiv neurovidenskab.
Dagens møde i Europa-Parlamentet falder sammen med EU-kommissionens meddelelse tidligere på måneden om at støtte RobotCub, som er et projekt rettet mod at fremme forskningen i Europa inden for feltet humanoide robotter og kognitiv neurovidenskab.

I sin tale fortalte professor dr. Koerner de forsamlede MEP'ere om de nyeste fremskridt inden for humanoide robotter, udfordringen for videnskabsfolk og teknikere inden for dette forskningsfelt og de potentielle fremtidige fordele for samfundet ved denne avancerede form for mobilitet.

I en kommentar efter præsentationen udtalte professor dr. Koerner:
"Vores langsigtede mål er at skabe en robot, der kan bevæge sig på samme måde som mennesker, fungere sammen med dem og være til hjælp for dem. Dagens besøg i Europa-Parlamentet var en enestående mulighed for os til at demonstrere over for nogle af Europas vigtigste beslutningstagere, at humanoide robotter og kognitive systemer kommer til at få afgørende indflydelse på fremtidens samfund."



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.