• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. januar 2005 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Pres på registreringsafgift

Den danske registreringsafgift på nye biler står for fald

De Danske Bilimportører spår, at en kommende EU-dom vil betyde væsentligt større firmabil for samme skattebetaling for medarbejdere, hvis firma er etableret i udlandet. De Danske Bilimportører spår, at en kommende EU-dom vil betyde væsentligt større firmabil for samme skattebetaling for medarbejdere, hvis firma er etableret i udlandet.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
Udtalelser fra EU's generaladvokat sætter den danske registreringsafgift under voldsomt pres. Nu må politikerne gøre noget, mener de danske bilimportører.

EU's generaladvokat har netop afgivet sin indstilling til EF-domstolen, der lægger op til, at den danske stat taber sagen. De Danske Bilimportører har fulgt sagen tæt, og deres direktør vurderer, at domstolen uden tvivl vil følge generaladvokatens indstilling.

Ny bil til en tredjedel pris
"Det vil føre til, at virksomheder, der er etableret i udlandet, kan stille en bil til rådighed for en medarbejder i Danmark, uden at bilen pålægges de høje danske registreringsafgifter. Det betyder, at vi fremover kan få en markant forskel på den måde, danske bilister beskattes på," udtaler Bent Mikkelsen direktør hos De Danske Bilimportører og fortsætter:

"En sådan situation er helt uholdbar. I fremtiden kan nogle danskere helt lovligt køre i biler, der er helt fritaget for afgift, mens andre er tvunget til at køre i biler, der er belagt med en ekstrem afgift. Dommen kan konkret få den betydning, at to personer, som er naboer og begge har en firmabil stillet til rådighed af arbejdsgiverne, vil være stillet helt forskelligt i fremtiden. En person, der er ansat i et udenlandsk firma, vil enten skulle betale langt mindre i skat end sin nabo eller nu få mulighed for at køre i en meget større og bedre bil. Dette skyldes, at hans bil ikke skal belægges med de danske registreringsafgifter, såfremt bilen er indregistreret i arbejdsgiverens navn i det land, hvor arbejdsgiveren er etableret."

"Dommen kommer på et meget belejligt tidspunkt, for nu må politikerne i valgkampen for alvor tage fat på dette spørgsmål og få skabt et nyt afgiftssystem, der gør, at registreringsafgiften på biler fjernes. Jeg tror ikke, at danskerne vil finde sig i den åbenlyse skævvridning, der vil blive konsekvensen af generaladvokatens indstilling," slutter Bent Mikkelsen.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.