• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. januar 2005 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Registreringsafgiften ned

Bilimportørerne kræver registreringsafgiften omlagt

I en kommentar til Folketingsvalget 2005, kræver direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører en ændring af registreringsafgiften, så prisen på biler som eksempelvis denne Skoda kan komme ned. I en kommentar til Folketingsvalget 2005, kræver direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører en ændring af registreringsafgiften, så prisen på biler som eksempelvis denne Skoda kan komme ned.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
Skatter og afgifter gør, at danskerne i dag skal betale tre gange prisen, når de køber bil hos en forhandler. Folketingsvalget er derfor en kærkommen lejlighed til for alvor at få sat spørgsmålet om de alt for høje danske registreringsafgifter på den politiske dagsorden.

"Jeg håber, at resultatet af Folketingsvalget bliver, at vi får sammensat et Folketing, hvor der vil være et massivt flertal for at ændre på de urimeligt høje danske registreringsafgifter," udtaler direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

2,3 millioner meninger
Alle meningsmålinger viser, at et overvældende flertal af danskerne ønsker en ændring af det nuværende system. 2,3 mio. danskere har i dag biler, som bliver brugt på transport af deres familier, i arbejdssammenhænge og til at indrette en fleksibel tilværelse.

"Den danske registreringsafgift er i dag skruet sammen, så den forhindrer mange mennesker i at skifte deres nuværende bil ud med en ny. Det gør, at mange familier ikke får dækket et ændret transportbehov, hvis de får børn, skal have nyt arbejde eller noget helt tredje. I valgkampen bør politikerne fra de nuværende regeringspartier og fra oppositionen derfor klart og tydeligt bakke op om en ændring af den danske registreringsafgift," udtaler Bent Mikkelsen og fortsætter:

"I oktober sidste år fremlagde FDM og bilbranchen et fælles forslag om en nedtrapning af de høje registreringsafgifter til fordel for en højere årlig ejerafgift. Det er et meget konkret forslag, der vil gøre det billigere for danskerne at købe en bil og samtidig er forslaget helt på linie med EU's tanker om en harmonisering af bilafgifterne i Europa. Jeg håber derfor, at et af temaerne i valgkampen bliver politikernes ønske om at gennemføre den nødvendige omlægning, som mange vælgere ønsker."



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.