• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. januar 2005 - Pressemeddelelse - Audi

Quattro concept

Audis firehjulstræk fejrer 25-års jubilæum med ny konceptbil

Crossover-bilen er specielt udviklet til præsentation på den vigtigste biludstilling i USA. Crossover-bilen er specielt udviklet til præsentation på den vigtigste biludstilling i USA.

Pressemeddelelse - Audi, Ulla T. Ritter
På North American International Automobile Show løfter Audi sløret for konceptbilen allroad quattro concept. Denne crossover-bil er specielt udviklet til præsentation på den vigtigste biludstilling i USA - en værdig indledning på quattro-firehjulstrækkets 25-års jubilæum. Samtidig bruges konceptbilen til at demonstrere innovative elektroniske systemer, som allerede om få år vil blive anvendt i serieproduktion.

Allerede designet sender klare signaler om mangfoldigheden i Audi allroad quattro concept: En Avants elegante sportslighed og en offroaders funktionelle elementer samles helt tydeligt i en bil, som både vil føle sig hjemme på motorveje og på smalle bjergveje med sne.

Lovende udsende
Konceptbilens teknik overholder det, som udseendet af den 4,93 m lange og 1,89 m brede Audi allroad quattro lover. En Audi af denne kaliber er naturligvis udstyret med en kraftfuld motor, det permanente firehjulstræk quattro og en undervogn, der både er konstrueret til perfekt højhastighedskomfort samt dynamik på og uden for vejen.

Under motorhjelmen ligger der en ny motor: Den 4 liter store V8 TDI med common rail-indsprøjtning og piezo-injektorer er den kraftigste og mest moderne 8-cyl. dieselmotor i verden. 286 hk og 650 newtonmeter sørger for præstationer som i en sportsvogn: På kun 6,4 sekunder accelererer allroad quattro concept, som er udstyret med en 6-trins automatisk gearkasse, fra 0 til 100 km/t; tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/h. Samtidig opfylder allroad quattro concept med sit partikelfilter som den første 8-cyl. TDI de strenge emissionsgrænseværdier i EU4-normen.

Det permanente firehjulstræk quattro med torsen midterdifferentiale overfører ydelsen til alle 4 hjul - både onroad og offroad. På den måde fås det bedst mulige vejgreb og den bedst mulige sideføring - forudsætningen for maksimal kørselsdynamik og kørselssikkerhed. Siden de første firehjulstrukne Audi quattro forlod fabrikken for 25 år siden, har dette trækprincip etableret sig - i 1,8 millioner serieproducerede Audi biler samt i utallige sejre på racerbaner og i rallyløb.

Under vognen
Undervognen på Audi allroad quattro concept viser også glimrende allround-kvaliteter. Adaptive air suspension - kombinationen af luftaffjedring og et elektronisk reguleret dæmpersystem - giver den fuldendte kombination af markant sportslige køreegenskaber og den højeste affjedringskomfort. Den variable frihøjde - mellem 160 og 210 millimeter - gør det muligt også at komme frem i uvejsomt terræn.


Hightech er dog ikke kun afgørende for de dynamiske talenter i Audi allroad quattro concept. Denne teknologiske konceptbil indeholder også flere innovative førerassistentsystemer, som Audi præsenterer for første gang, og som allerede om få år vil blive anvendt i serieproduktion.

Visioner for vejen
Audi road vision er en absolut verdensnyhed. Optiske sensorer registrerer vejens tilstand og beskaffenhed - en imponerende forbedring af kørselssikkerheden. For systemet informerer ikke kun føreren om potentielle kritiske forhold som fx grus eller is på vejen, det sender også afgørende ekstra informationer til det elektroniske stabilitetsprogram (ESP) og afstandsreguleringen adaptive cruise control, så systemerne kan agere endnu mere forudseende.

Konceptbilen er også udstyret med Audi lane assist, som advarer med vibrationer i rattet, hvis føreren utilsigtet forlader sin kørebane. Audi side assist overvåger ved hjælp af radarsensorer området bag og ved siden af bilen. Hvis systemet registrerer biler, som nærmer sig, eller biler i den døde vinkel, bliver føreren gjort opmærksom på dem ved hjælp af en advarselslampe i sidespejlet i den pågældende side.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.