• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. november 2004 - Pressemeddelelse - Toyota

Kendis i Prius

Skuespilleren Iben Hjejle bliver Toyotas miljøambassadør

Iben Hjejle bliver miljøambassadør for Toyota Prius. Iben Hjejle bliver miljøambassadør for Toyota Prius.

Pressemeddelelse - Toyota
Fem kendte danskere prøver miljøvenlig teknik i praksis. Nyt ambassadør-program skal udbrede kendskabet til verdens mest miljøvenlige familiebil - Toyota Prius, Årets Bil i Europa 2005.

"Mine venner troede vist, jeg skulle ud og køre i en eller anden ellert, så de blev vildt imponerede, da jeg kom i min Prius," fortæller den populære skuespiller Iben Hjejle. Hun er den første af fem kendte danskere, der deltager i Toyotas nye "ambassadør-program", som skal udbrede kendskabet til hybridbilen Prius og den miljøvenlige teknik, der ligger bag.

Ny bilist
Iben Hjejle har kun haft kørekort i to år. Hun har i dag en ny lille bil, men startede sin bilistkarriere i en gammel Herregårdsvogn. Nye biler har absolut ikke været en del af hendes opvækst. Til gengæld kommer hun fra en familie med naturgasfyr og solceller på taget, så hun var straks med på ideen om at kombinere sin nyopdagede glæde ved at køre i en ny bil med bevidstheden om at belaste miljøet mindst muligt ved hjælp af den mest avancerede teknik, der findes på markedet i dag.

"Jeg skulle lige vænne mig til at køre med automatgear, for det har jeg ikke prøvet før, men ellers er bilen super nem at manøvrere, og jeg elsker, at den ikke siger en lyd, når man holder for rødt lys, og motoren slår fra."

Afgift på miljø
Iben Hjejle har ligesom fire andre kendte danskere fået en Toyota Prius stillet til rådighed i en længere periode. Bilen har haft kæmpe succes i lande, hvor den ikke straffes af afgiftssystemet eller måske ligefrem begunstiges af lavere afgifter i bestræbelserne på at mindske forureningen. Prius har særligt lavt forbrug og ren udstødning, fordi den udnytter de bedste egenskaber ved elmotoren og benzinmotoren - den såkaldte hybridteknik.

Merprisen for den miljøvenlige og avancerede teknik beskattes i Danmark med 180 procent, og det bringer Prius uden for de fleste menneskers økonomiske rækkevidde. Derfor ses der endnu kun ganske få i gadebilledet. Med det nye ambassadør-program ønsker Toyota at gøre Prius mere synlig og bane vejen for en afgiftsomlægning, der kan gøre miljøteknikken tilgængelig for almindelige bilister.

Kasper er med
Foreløbig har Iben Hjejle formået at flytte en hel familiefest ud på gaden for at tage vidunderet i øjesyn, og kæresten Kasper Christensen er jævnligt fordybet i bilens manualer, der forklarer alle de spændende nye teknikker, som bilen er forsynet med, som f.eks. Bluetooth.

Prius'en er allerede et skattet medlem af familien. "Kommer du ikke og henter mig fra skole i morgen," spørger Iben Hjejles 18-årige lillesøster.

Og hun selv er ikke meget for at efterlade bilen på gaden. "Vi bor jo i den indre by, så allerhelst ville jeg tage den med op i lejligheden," siger hun.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.