• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. oktober 2004 - Pressemeddelelse - Alfa Romeo

Ny faceliftet Alfa 147

Alfa Romeo 147 med flottere design og endnu flere heste

Alfa 147 får bedre køreegenskaber og en endnu mere forførende linieføring. Alfa 147 får bedre køreegenskaber og en endnu mere forførende linieføring.

Pressemeddelelse - Alfa Romeo
Efter facelift af både Alfa 156 og Alfa 166 er turen nu kommet til den kompakte Alfa 147. Heldigvis er der også her tale om et lettere facelift - forstået på den måde, at Årets Bil i Europa 2001 stadig besidder linier, der i allerhøjeste grad er både forførende og tidløse.

Udover det rent designmæssige løft, er der foretaget en række interessante tekniske ændringer, der både medfører højere præstationer og mulighed for en optimeret komfort. Med den nye Alfa 147 er der udsigt til en videreførelse af den salgsmæssige succes, der er opnået siden introduktionen i oktober 2000, hvor bilen er solgt i mere end 360.000 eksemplarer. De designmæssige ændringer er relateret til fronten og hækpartiet, hvilket betyder, at siderne er helt urørte.

Fronten er blevet endnu mere markant
Det nye frontparti fremstår mere markant og helt i harmoni med f.eks. Alfa 156. Forlygterne fremstår fladere og bredere, og tågelygterne findes nu integreret nederst i forkofangeren/spoileren. Man lægger også mærke til, at forkofangerens små sorte gummilister nu er forsvundet, til gavn for helheden.

Bagpartiet er ændret på flere punkter. Baglygterne er nydesignede og blevet betydeligt større og mere markante, ligesom selve glassene har en anderledes farvekombination. Bagklappen afsluttes nu med en forkromet liste, og endelig er bagkofangeren ændret, og i lighed med forkofangeren er de sorte gummilister også her forsvundet. Mest iøjefaldende er måske ændringen af den nederste del af bagkofangeren, der nu fremstår mere "rå" og dynamisk.

Mindre ændringer i designet
På designområdet er der indvendigt foretaget en del mindre ændringer, fra ny grafik på instrumenterne til diverse alu/krom detaljer på instrumenter og dørsider til ny overfladekvalitet på instrumentbord.

Farvemæssigt vil der nu være flere kombinationsmuligheder mellem interiør og instrumentbord. På den teknologiske side er der både ændringer på motorsiden og på undervognen.

Diesel-boost
Dieselmarkedet er i konstant stigning, og det gælder også for mixet i Alfa Romeo afsætningen, hvor den største del af afsætningen i Europa nu er koncentreret omkring dieselversionerne. Det er især den nye MultiJet teknologi, der har boostet, og med den nye faceliftede Alfa 147 er der kommet endnu flere kræfter at gøre godt med. Tidligere rådede MultiJet motoren i Alfa 147 over 140 hk, men med den nye Alfa 147 er dette tal øget til 150 hk. Den nye motor er den samme motor, der havde verdenspremiere i Alfa Crosswagon. Motoren har en fremragende ydeevne med et moment er på hele 305 Nm ved kun 2.000 omdrejninger, og de 150 hk leveres ved 4.000 omdrejninger. Præstationerne taler for sig selv med en acceleration fra 0-100 km/t på kun 8,9 sekunder og en tophastighed på 208 km/t. Således er Alfa 147 med 1.9 JTD 16v MultiJet motor den hurtigste i 147-programmet. Alligevel kører den nye Alfa 147 17,0 km/l med denne motor.

De øvrige motorer i Alfa 147 programmet forventes i Danmark at blive de tre temperamentsfulde twin spark benzinmotorer på henholdsvis 1.6 16v/105 hk., 1.6 16v/120 hk og 2.0 16v/150 hk.

Komfortundervogn
Som noget nyt og anderledes tilbyder Alfa en speciel komfortundervogn, specifikt tilegnet den del af Alfa publikummet, der værdsætter en høj komfort. Typisk Alfa Romeo er der arbejdet meget med denne opsætning, således at komfortoplevelsen ikke sker på bekostning af bilens dynamiske egenskaber.

På udstyrsområdet er der åbnet op for nye options som f.eks. BlueTooth teknologi til mobiltelefoni, Xenonlygter, MP3-spiller og parkeringssensor. Bluetooth-teknologien sørger for, at mobiltelefonen kan blive i lommen, når man sætter sig ind i bilen og vil tale mobilt. Samtalen føres således via en integreret mikrofon og bilens højttalere, der afkobler evt. musik ved opkald.

Den nye Alfa 147 ventes til Danmark ultimo januar 2005. Priserne er endnu ikke endeligt fastsat.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.