• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. september 2004 - Pressemeddelelse - Semler Gruppen

Porscher med spark

Boxster mere sportslig, mere kraftfuld, mere selvbevidst

På det danske marked er introduktions prisen for Porsche Boxster kr. 899.999,- og for Porsche Boxster S kr. 1.092.660 begge inkl. afgifter. På det danske marked er introduktions prisen for Porsche Boxster kr. 899.999,- og for Porsche Boxster S kr. 1.092.660 begge inkl. afgifter.

Pressemeddelelse, Annette Mønsted, Semler Gruppen
Den 27. november 2004 lancerer Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG, Stuttgart den nye Porsche Boxster. Den sekscylindrede 2,7 liters boxer-motor har en ydeevne på 240 HK, hvilket er 12 HK mere i forhold til tidligere. Ligeledes vil ydeevnen på Porsche Boxster S, som i øvrigt bliver lanceret samtidig, stige fra 260 HK til 280 HK, men fortsat med 3,2 liters motorstørrelse.

Den nye Porsche Boxster accelererer fra 0-100 på 6,2 sekunder og Porsche Boxster S på blot 5,5 sekunder. Basismodellen har en topfart på 256 km/t og et forbrug i overensstemmelse med EU-norm på 9,6 liter Super Plus. For Porsche Boxster S er topfarten 268 km/t og det gennemsnitlige forbrug 10,4 liter (ligeledes EU-norm).

Køreglæde og passiv sikkerhed
I kraft af den endnu større køreglæde og de aktive og passive sikkerhedsforanstaltninger kommer Boxster'en uden tvivl til at fastslå sin førerposition inden for roadstersegmentet. Større hjul og en bredere sporvidde fremhæver tydeligt det videreudviklede karrosseri og symboliserer samtidig de to modellers øgede perfomance. I den nye front ser man slægtskabet til 911'eren, men Boxster'en har dog alligevel bevaret sin egne karakteristiske frontlinjer, bl.a. med det nye lyskoncept, der separerer forlygter og positionslys med integrerede tågelygter.

Ser man bilen fra siden, dominerer de større luftindtag foran bagakslen, det fremtrædende sidepanel, den større vinduesflade fra B-søjlen til taget samt fælgenes nye design. 2,7 liters-modellen har nu 17'' hjul som standard, hvorimod Porsche Boxster S kører fra fabrikken med 18'' store hjul.

Verdenspræmiere
Kraftoverførelsen i den nye Porsche Boxster indeholder en optimeret 5-trins manuel gearkasse og for S-modellen en nyudviklet 6-trins gearkasse. Gearskiftemekanismen er for begge modeller udviklet således, at gearskiftelængden er blevet forkortet betydeligt. Desuden kan begge modeller bestilles med 5-trins-Tiptronic S-gearkasse.

Som den første roadster på verdensplan sikrer Boxster passagerne mod sidekollisioner med en hovedairbag. Hovedairbagen, der er placeret ved dørrudekanten udløses i kombination med Thorax-airbagen, der er placeret på den udvendige side af ryglænet og giver derved en utrolig høj beskyttelse.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.