• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. august 2004 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Bilsalget stagnerende

De Danske Bilimportører er skuffede over personbilsalget

Der blev ikke solgt nok biler i juli, mener De Danske Bilimportører. Der blev ikke solgt nok biler i juli, mener De Danske Bilimportører.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
I juli blev der solgt 9.036 biler, hvilket er en stigning på 12 procent i forhold til samme måned sidste år. De private bilkøbere tegnede sig for en stigning på knapt 16 procent ved at købe 5.684 biler i juli sammenlignet med 4.912 i juli sidste år.

"Set i lyset af den store salgsfremgang i juni, er vi lidt skuffede over den relativ beskedne stigning i juli. Med det nuværende renteniveau og et privatforbrug, der er begunstiget af skattelettelser, burde der være grundlag for et større nybilsalg. Det ser ud til, at bilsalget er ved at lægge sig på et generelt lavere leje sammenlignet med det niveau, som bilsalget lå på i 1990'erne. Forklaringen skal findes i de senere års ekstraordinære prisstigninger på nye biler, der er blevet forstærket af det nuværende registreringsafgiftssystem. Konsekvensen er, at færre vælger at købe en ny, moderne og miljørigtig personbil. I stedet vælger flere og flere at anskaffe en ældre og ofte importeret brugt personbil. Desværre er det alternativ hverken fremmende for trafiksikkerheden eller miljøet," siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Varebilssalget fortsætter med at stige
Der kom 3.123 nye varebiler på gaden i juli måned. Dermed steg salget med ikke mindre end 61 procent i forhold til juli 2003.

I årets første syv måneder udviser salget en stigning på 38 procent sammenlignet med samme periode i 2003.

Stigende nyregistreringstal for lastbiler
Der blev indregistreret 320 nye lastbiler i juli, hvilket er en stigning på 14 procent i forhold til samme måned sidste år.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.