• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. juli 2004 - Pressemeddelelse - Semler Gruppen

Skoda i Tour de France

Den officielle Tour de France-bil bliver en tjekke

En specialbygget sekscylindret Skoda Octavia Superb skal transportere Jean-Marie Leblanc til foden af podiet på Champs-Elysées. En specialbygget sekscylindret Skoda Octavia Superb skal transportere Jean-Marie Leblanc til foden af podiet på Champs-Elysées.

Pressemeddelelse Semler Gruppen, Lisbeth Nielsen
"Det er jo en Skoda!" bliver en sætning, som man vil høre vidt omkring på etaperne af dette års Tour de France, når løbsledelsens biler i den velkendte røde farve kører forbi. Fra Liége hvor Jean-Marie Leblanc - stående bag i sin bil - vil starte Touren med et vink med sit hvide flag, til fodenden af podiet på Champs-Elysées, hvor han vil lykønske årets ultimative vinder af den gule førertrøje, vil Tourens berømte protektor lede følgekaravanen i en Superb 2,8 V6 - specielt designet til formålet.

Siden 2. marts i år er den officielle Tour de France bil en Skoda. Samarbejdet, som blev underskrevet af den Tjekkiske bilproducent og firmaet som står for ASO cykel- konkurrencerne (i alt 11 løb i år), starter aktivt d. 3. juli, hvor starten går til dette års Tour de France.

Den hvide trøje
Udover at være den officielle TdF partner er Skoda også blevet sponsor for den hvide trøje, som tildeles årets bedste TdF junior-kører.

Foreningen af Skoda og Tour ses fysisk på tilstedeværelsen af 175 køretøjer, som består af udvalgte Fabia, Octavia og Superb. Alle stillet til rådighed for ASO og leveret til Tour-garagen i Evry få uger før løbets start. Bilerne, som klargøres og vedligeholdes af et mandskab på ca. 12 mand, vil ud over selve løbsledelsen også transportere alle organisations-medlemmerne samt et større antal partnere og journalister.

Skoda startede som en cykelfabrik
Skodas tætte samarbejde med TdF er en naturlig konsekvens af en historisk interesse for cykler, idet selve grundlæggelsen af firmaet kan dateres tilbage til 1895, hvor de herrer Laurin og Klement påbegyndte en cykelproduktion præcis på det sted, hvor vore dages bilfabrik i Mlada Boleslav er placeret. Ti år senere skiftede produktionen fra cykler til automobiler.

Årets Tour de France bliver også lejligheden, hvor Skoda introducerer den nye Octavia model, som vil kunne opleves af tilskuerne ved startpodiet på hver etape. Andre modeller vil også være udstillet under løbet, ligesom et dusin Skoda'er vil være at finde i pr-karavanen under selve åbningen.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.