• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juni 2000 - Toyota

Stor triumf for Toyota Castrol Rally DK

"Det er ubetinget karrierens bedste og største sejr til dato". Så klart og præcist udtrykte Danmarks bedste rallykører Henrik Lundgaard sig efter at han og co-driver Jens Christian Anker i weekenden overraskende vandt en afdeling af europamesterskabet i rally i teamets Toyota Corolla WRC.

Danskerne vandt det vanskelige Rally Poland med 33,8 sekunder foran den lokale kører Janusz Kulig i Ford Focus WRC og 1,20 minutter foran EM-rivalen og fabrikskøreren fra Citroën Bruno Thiry.

Sejren i Polen indbragte Henrik Lundgaard 200 vigtige point i kampen om årets europamesterskab. Bruno Thiry - der har deltaget i eet EM løb mere end Henrik Lundgaard - fører i øjeblikket kampen om årets europamesterskab med 400 point tæt forfulgt af Henrik Lundgaard med 320 point.

Teamets næste indsats bliver det kendte EM Rally Ypres som køres i Belgien i dagene den 23. til 25. juni.

Den regerende danmarksmester i rallysportens gruppe A Jens Mulvad sikrede sig sin tredje DM-sejr på stribe i denne sæson ved weekendens LUK Rally Himmerland der blev afviklet på vejene omkring Aalborg.

Jens Mulvad, co-driver Niels Jørgen Iversen og den nye Toyota Corolla WRC var igen den ubestridte hurtigste kombination i et felt der også talte så kompetente modstandere som Kristian Poulsen i Ford Escort WRC, Jørgen Pilgaard i Peugeot 306 Maxi og Anders Lysen i Toyota Celica GT4.

"Corolla'en kørte igen problemfrit. Den har bare fungeret optimalt siden jeg fik den til sæsonstarten", konstaterede den tilfredse vinder Jens Mulvad. Jørgen Pilgaard indtog en flot andenplads.

Unge Anders Lysen og co-driver Morten Olsen fik deres hidtil bedste resultat da de besatte tredjepladsen i en Toyota Celica GT4.

"Jeg er begyndt at lære bilen bedre at kende. Blandt andet har jeg fået forbedret mine nedbremsninger," fortalte den meget tilfredse Toyota-kører der overtog Celica'en fra Jens Mulvad inden denne sæson. Sidste år kørte Anders en ældre forhjulstrukket Corolla, men han har klaret overgangen til den langt stærkere Celica GT4 i fin stil.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.