• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juni 2004 - Pressemeddelelse - Semler Gruppen

Audi-triumf i Le Mans

Japansk Audi R8 med Tom Kristensen vinder Le Mans

Det afgørende øjeblik i det historiske Le Mans-løb. Det afgørende øjeblik i det historiske Le Mans-løb.

Pressemeddelelse, Ulla T. Ritter, Semler Gruppen
Næsten 200.000 tilskuere var vidner til Audis tredobbelte sejr i det 24-timersløb i Le Mans og et af de mest spændende løb i Le Mans' historie.

Med et forspring på blot 41,354 sekunder passerede Seiji Ara fra japanske Audi Sport Team Goh målstregen foran Johnny Herbert - også i en Audi R8 - fra Team Audi Sport UK Team Veloqx.

Dansk verdensrekord
For danske Tom Kristensen, som kørte for Team Goh, blev dette års Le Mans helt fantastisk. Med sejren tangerer Tom Kristensen nu Jacky Ickx's rekord med seks sejre i Le Mans. Sejren betyder dog også, at Tom Kristensen, som den eneste kører nogensinde, har vundet Le Mans fem gange i træk.

Dette års sejr i Le Mans var Audis fjerde med den succesfulde sportsvogn R8. Løbet var domineret af en åben kamp mellem de tre Audi importørteams allerede fra starten af løbet. Den hårde kamp resulterede dog også i, at der blev sat ny banerekord.

Distance-rekord
Den vindende Audi R8 fra Team Goh tilbagelagde den længste distance nogensinde på 24 timer, nemlig 379 omgange (5.169,970 kilometer), som er fire omgange mere end Audis tidligere rekord.

En lykkelig Tom Kristensen udtalte lige efter sejren: "nu har jeg vundet Le Mans fem gange i træk samtidig med, at jeg tangerer Jacky Ickx's rekord med seks sejre. Det er en drøm, som er gået i opfyldelse. Jeg har altid været meget heldig, idet jeg har kørt for fantastiske teams under Le Mans. Nu skal jeg feste med familie, venner og de danske fans - det bliver en fantastisk fest."



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.