• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juni 2004 - Pressemeddelelse - Opel

Ny Tigra Twintop

Opel hopper med på bølgen med cabrioleter med fast tag

Tigra TwinTop blev kåret som Cabrio of The Year på den internationale biludstilling i Geneve i marts i år. Tigra TwinTop blev kåret som Cabrio of The Year på den internationale biludstilling i Geneve i marts i år.

Pressemeddelelse - Opel
Den helt nye Tigra Twintop forvandles fra coupe til cabriolet på omkring 18 sekunder - med et tryk på en knap.

Konstruktionen er så kompakt, at Tigra fortsat har god plads i bagagerummet, selv når taget er "stuvet" af vejen. Der er i alt 500 liters bagageplads i bilen med taget oppe, hvilket er det største tal denne bilklasse. Med taget nede, er der plads til 250 liters bagage omme bagi med fuld højde i bagagerummet.

Opel valgte at undvære det klassiske mini-bagsæde, som kendes fra andre topersoners, for at skabe en ny slags foldetag. Bag sæderne er der nu blevet plads til 70 liters bagage. Ideelt til en jakke eller en taske.

En ægte topersoners
De mange fordele er opnået ved på forhånd at sløjfe det lille nødsæde ofte kendetegnende for biler af denne type.

Det har gjort det muligt at benytte en helt ny foldeteknik for ståltaget. Sædvanligvis lægges den bagerste del af taget vandret ned i bagagerummet, og den forreste del lægges ligeledes vandret over den bagerste del. Det ikke alene optager en væsentlig del af pladsen i bagagerummet, men binder også konstruktørerne til at udforme en noget plump bagende på bilen.

I Tigra forsvinder den bagerste del af taget næsten lodret ned i bagagerummet, mens den forreste del lægger sig vandret over det bagerste element. En justerbar skillevæg sørger for, at genstande i bagagerummet ikke kommer i vejen for taget. Når coupeen skal omdannes til cabriolet, hældes skillevæggen lidt bagud for at give plads til taget, og når væggen er på plads i denne stilling, signalerer sensorer, at taget kan lægges ned.

Tryk på en knap
Omskiftningen fra coupe til cabriolet foregår på den måde, at man trækker parkeringsbremsen, løsner de to låse anbragt i siderne ved forruden, og trykker på en knap. I løbet af 18 sekunder sker forvandlingen. Et bip fortæller, at taget er på plads i bagagerummet.

Der kan vælges mellem to motorer til Tigra TwinTop. En 1,4-liter Twinport på 90 hk eller en 1,8-liter på 125 hk.

Tigra Twintop kan tidligst komme på det danske marked i foråret 2005. Det er ikke endeligt besluttet hos importøren, om bilen kommer på programmet.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.