• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. maj 2004 - Pressemeddelelse - Toyota

Prisregn over Prius

Prius' motor får rekordhøjt antal engine of the year-trofæer

Toyota Prius er nok en gang blevet hædret for sin enestående hybridteknologi og er netop blevet tildelt titlen International Engine of the Year 2004. Toyota Prius er nok en gang blevet hædret for sin enestående hybridteknologi og er netop blevet tildelt titlen International Engine of the Year 2004.

Pressemeddelelse - Toyota
Mens de fleste danske politikere fortsat vender den kolde skulder til hybridbilen Toyota Prius, strømmer det fortsat ind fra hele verden med udmærkelser og lovprisninger til bilens miljøvenlige motorteknologi.

Bilens avancerede motor er netop blevet tildelt hele fire forskellige titler af juryen bag International Engine of the Year:

* International Engine of the Year 2004
* Best New Engine
* Best Fuel Economy
* Best Engine 1.4-litre to 1.8-litre

Toyota Prius' hybrid-system har opnået stor succes i den internationale Engine of the Year Awards 2004. Den avancerede Hybridmotor har vundet tre forskellige kategorier samt den overordnede International Engine of the Year 2004 titel, hvilket betyder, at den har fået tildelt flere trofæer på blot et år end nogen anden motor i prisens historie.

Systemet bag Hybrid Synergy Drive scorede først en sejr for bedste motor i kategorien 1,4- til 1,8- liters motorer. Derefter sikrede Toyota Prius' brændstofforbrug (23,3 km/l) en sikker førsteplads i kategorien Best Fuel Economy. Desuden har Prius den bedste motor, man har kunnet købe på markedet, gennem de sidste 12 måneder (Juni 2003 til maj 2004).

Derefter kæmpede Prius med vinderne i otte andre kategorier om den overordnede pris - the International Engine of the Year 2004 og vandt med stor distance til nummer to. Prius opnåede det højeste antal point nogensinde i denne afstemning: 380 point.

Hovedprisen blev overrakt til Dr. Takehisa Yaegashi, Senior General Manager Toyota Motor Corporation's Powertrain Development Group, på Engine Expo 2004 som afholdes i Stuttgart Messe i Tyskland.

"Disse vigtige priser er endnu en anerkendelse af Toyotas Hybrid Synergy Drive teknologi. De opmuntrer os til at fortsætte med udviklingen af endnu bedre brændstoføkonomiske og miljøvenlige motorer," sagde Dr. Yaegashi.

Hybridsystemet i den nye Toyota Prius er det første, der er udviklet under Hybrid Synergy Drive filosofien, som er baseret på en optimal balance mellem et unikt miljøhensyn og en høj grad af køreglæde.

Bag priserne
International Engine of the Year er blevet afholdt siden 1999, og formålet er at finde frem til de bedste motorer globalt. Alle motorer der er masseproducerede og installerede i biler, som sælges i mere end et land siden den 26. maj 2004 var kvalificeret til prisen.

Juryen består af et panel af 56 anerkendte journalister fra 24 lande verden over dækkende fem forskellige kontinenter.

Udover den internationale Engine of the Year pris, blev 11 andre kategorier dannet for at specialisere bedømmelsen af motorerne efter størrelse, brændstoføkonomi og ydelse.

Toyota Prius indtil nu
Efter først at være blevet introduceret i Japan og siden i U.S.A. i løbet af 2003, bliver Prius nu lanceret gradvis i Europa. Lanceringen i Danmark sker i løbet af juni måned og til trods for de høje danske registreringsafgift har de flest af landets 60 Toyota forhandlere en Prius klar til prøvekørsel.

De første fire måneder af 2004 har Toyota solgt flere end 37.000 enheder globalt. I samme periode blev der i Europa solgt flere end 2.500 biler, hvilket er meget positivt sammenlignet med et foreløbigt salgsmål på 5.000 enheder pr. år.

Siden sin lancering har Toyota Prius vundet adskillige vigtige priser:

* 2004 North American Car of the Year (U.S. og Canada)
* Motor Trend 2004 Car of the Year (Pris uddelt af et at U.S.A.'s mest anerkendte bilmagasiner)
* Best Engineered Vehicle 2004, SAE's Automotive Engineering International (U.S.A.)
* Family Car of the Year 2004, Top Gear (U.K.)
* Best Car Gasoline Category, ADEME CO2 index (Frankrig)
* Eco Car of the Year, Fleet Excellence Award (U.K.)
* Nummer 1 i ÖKO-TREND Auto-Umwelt-Rankings (Tysk miljøindeks)
* Vinder af 2004 ADAC EcoTest, laveste udslip (Tyskland)
* Most Eco-friendly Car, EcoMobiListe (Schweiz)



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.