• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juni 2000 - General Motors

Kør med i Le Mans på Internettet

GM har koblet sine Cadillac og Corvette racerbiler til internettet med cameraer i bilerne

Det kan blive et nyt vendepunkt i elektronisk dækning af motorsporten, når General Motors bruger sin tekniske ekspertise til at give et nyt perspektiv i begrebet "tilskuer sport".

I dagene 17. og 18. juni inviterer GM interesserede fra hele verden til at se data fra de deltagende Cadillac LMP og Corvette C5-R, de to amerikanske racervogne, der deltager i det fantastiske 24 timers løb på Le Mans.

Det hele foregår på en speciel web side.

Tidligere forbeholdt kørerne og folkene i pitten
Ved at klikke ind på GM Experience @ Le Mans på General Motors hjemmeside kan alle med interesse for Cadillac og Chevrolet og racing se telemetriske data fra de fire deltagende Cadillac og Corvetter - som for eksempel hastighed, bremsning, omdrejningstal på motorerne og G-kræfter ved sidepåvirkning. GM Experience @ Le Mans giver også besøgende indblik i den præcise placering af bilerne på banen.

Som med kørerens øjne
En enestående visuel oplevelse for tilskuerne bliver det se med kørernes øjne i dagtimerne - og selv i nattetimerne kan det lade sig gøre på grund af Cadillacs eksklusive Night Vision teknologi, der for første gang tages i brug i racersporten.

Et kig ind i fremtiden
"GM's "Connected Cars" Web er en underholdende demonstration af GMs avancerede teknologi og vores mulighed for at tilkoble biler til Internettet", siger Mark Hogan, vicepræsident i e-GM, som er GMs internet division. "Informationer kommer til at flyde fra racervognene i Le Mans til hjem rundt om i verden. Udsendelserne over vores web side er et fingerpeg om, hvad GM til efteråret vil gøre ved produktionsmodellerne, når de bliver koblet til Nettet."

General Motors Experience @ Le Mans er den første af sin slags i GMs racerhistorie og formodes at være den første web-udsendelse, der synkroniserer telemetriske data med cameraer indbygget i bilerne.

Foruden de telemetriske data findes også adskillige traditionelle web elementer som multimedia galleri, dækning af løbet time for time, en forbindelse til løbets officielle udsendelse på Radio Le Mans og en afdeling for indkøb.

"Det er vores hensigt at give motorsportsfans samt Cadillac og Corvette entusiaster det mest omfattende og indgående overblik nogensinde ved en motorsportsbegivenhed", fortæller Mark Hogan. "I dag kan forbrugerne og racinginteresserede i fællesskab dele kørernes erfaringer og oplevelser - og samtidig se, hvordan GM har indbygget internet-teknologi i de biler i serieproduktion, som de snart skal køre i."

Muligheder på Nettet
Når web brugerne kobler sig på www.gm.com og går ind i Connected Car får de mulighed for at vælge et billede taget af et camera indbygget i Cadillac eller Corvette racerne. De telemetriske data fra disse to biler kommer på skærmen samtidig. Desuden vil man kunne surfe til en mængde andre interessante web-begivenheder, som for eksempel:

- De kørte omgange med Cadillac LMP og Corvette samt Cadillac STS sikkerhedsbilerne.

- Udsynet med Cadillac Night Vision i de mørke timer.

- Lydene fra motorerne under de kørte omgange.

- Et diagram over banen med markering af bilernes øjeblikkelige placering på banen

- Synkroniseret visning af omdrejningstal (rpm), hastighed (mph), bremsetryk og tværgående G-kraft, alt optaget med camera i bilerne

- Videooptagelse af nogle omgange med indtaling af både Cadillac og Corvette kørere, der fortæller, hvordan de vil køre banen

- Omgangsfortegnelse med fremhævelse af GMs racerbiler.

- En nyhedssektion, der fortæller om begivenheder op til sidste minut samt fotos

- Forbindelse til Radio Le Mans web site med radioudsendelse fra løbet

- Web forbindelse til andre områder indenfor GM

General Motors OnStar system, der til efteråret kan leveres med Internet forbindelse i bilerne hjemme i USA, har en aktiv rolle i Le Mans. Med sin GPS navigationsteknologi følger OnStar positionen for de fire Cadillac STS pacecars - sikkerhedsbiler - der hurtigt kommer til stede ved ulykker på banen. Løbets officials vil nu have en helt præcis og omgående information om stedet for en ulykke på den cirka 13 kilometer lange bane.

GM baggrund
General Motors Corporation er verdens største bilfabrik, og ny teknologi bringes i anvendelse for hurtigt at give virksomheden global integration i det 21. århundrede. Ny teknologi indføres også i de seriefremstillede biler - og indenfor det næste års tid vil der være fremstillet 1 million biler med mulighed for at blive tilkoblet Internettet gennem OnStar og Virtual Adviser service. Den stemmekontrollerede service vil levere og læse e-mails og andre internet-informationer for køreren.

Etableret i 1908 sælges GM i dag sine biler i næsten 190 lande. GM har fabrikker i mere end 50 lande. GM tjente i 1999 5,6 milliarder dollars ved en omsætning på 176,6 milliarder dollars. Over hele verden er der 388.000 ansatte.

GMs personbiler og lastvogne sælges under disse mærker. Chevrolet, Pontiac, Buick, Oldsmobile, Cadillac, GMC, Saturn, Hummer, Saab, Opel, Vauxhall og Holden.

Links:
GM Experience @ Le Mans

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.