• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. april 2004 - Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører

Stigning i personbilssalget

Bilsalget i marts steg næsten 26 procent i forhold til sidste år.

Med 558 solgte eksemplarer lagde Peugeot 307 sig i spidsen som marts måneds mest solgte bil. Med 558 solgte eksemplarer lagde Peugeot 307 sig i spidsen som marts måneds mest solgte bil.

Pressemeddelelse - De Danske Bilimportører
Der blev solgt 9.992 nye biler i marts, og dermed steg bilsalget næsten 26 procent i forhold til marts sidste år. De private husholdninger tegnede sig for de 6.604 personbiler, hvilket er en stigning på 28 procent i forhold til marts 2003, hvor det tilsvarende tal var 5.146.

"Trods den store procentvise fremgang er bilsalget langt fra normaliseret. Der var nemlig tale om et historisk lavt personbilssalg i marts 2003, og derfor bliver stigningen så markant. Hvis man sammenligner salget i marts med det gennemsnitlige martssalg i perioden 1999-2003, er salget i marts faldet med 12 procent. Vi tror imidlertid, at udviklingen er vendt, og vi er optimistiske med hensyn til bilsalgets udvikling i de kommende måneder," siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Bilparken bliver ældre og ældre
De seneste fire års ekstraordinært lave bilsalg sætter nu for alvor sine spor i den danske bilpark. En opgørelse viser, at personbilparkens gennemsnitsalder steg fra 8,3 år i 2002 til 9,1 år i 2003.

"Det er en udvikling, som vi ser med stor bekymring på. Det betyder nemlig, at danske bilister i stigende grad går glip af de teknologiske landvindinger, som bilindustrien løbende introducerer i form af mere miljøvenlige og sikre bilmodeller. Disse nye teknologier vil man blandt andet kunne se mange eksempler på, når De Danske Bilimportører i samarbejde med Bella Center arrangerer Copenhagen Motor Show i dagene 16.-25. april," slutter Bent Mikkelsen.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.