• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. april 2004 - Pressemeddelelse - Lexus

Nyt Lexus-koncept

Lexus har afsløret deres seneste konceptbil LF-C

Målet med LF-C har været at skabe en fornemmelse af styrke og bløde linier kombineret med en snert af mystik. Målet med LF-C har været at skabe en fornemmelse af styrke og bløde linier kombineret med en snert af mystik.

Pressemeddelelse - Lexus
Lexus har i forbindelse med New York International Auto Show introduceret den tredje af en række Lexus konceptbiler - en luksuriøs sportscoupe med navnet LF-C (Lexus Future - Coupe).

LF koncept-serien er udviklet med henblik på at definere en komplet ny designlinie indenfor Lexus mærket. LF-C giver et fingerpraj om den retning det prestigefyldte mærke vil gå i forbindelse med udviklingen af den næste generation af en sportsvogn baseret på IS-serien.

California design
Det er designerne hos Calty Design and Research Center i Californien, der står bag udviklingen af den avancerede hardtop, der kan anvendes på fire måder henholdsvis som coupe, åben cabriolet, åben targa eller som speedster, afhængig af førerens ønsker. Det sammenfoldelige tag stuves let af vejen i bagagerummet gennem en overraskende smal åbning.

Kræfterne fra den frontmonterede V8 motor fordeles gennem en 6-trins sekventiel automat-gearkasse til baghjulene. Med en udvidelse af akselafstand på knapt 13 cm er den ny LF-C kun en smule længere en den bestående Lexus IS. Bemærkelsesværdigt er det at siddehøjden er omkring 5 cm lavere, og bilen er næsten 13 cm bredere end den nuværende IS. Bilens bredde og korte udhæng giver et aggressivt look samtidig med, at den er udviklet til på en komfortabel måde at kunne transportere fire voksne personer.

Skulpturelt udseende
"Vi har benyttet en kombination af forskellige designede overflader for at balancere lys, skygge og kontraster i det skulpturelle design," udtaler Kevin Hunter, vicepræsident hos Calty Design Research, Inc.

Interiøret udstråler ligeledes styrke gennem "by wire"styring og F1-inspireret rat og gearskift, og med instrumenter samlet omkring ratstammen.

Centerkonsollen, der er transparent, er udformet i bilens linier og løber i hele interiørets længde. Fire letvægts enkeltsæder er designet som en kontrast mellem sport og elegance, og svøber sig omkring kroppen samtidig med, at de giver en høj grad af sikkerhed.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.