• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. april 2004 - Pressemeddelelse - Padborg Park & Nyt om Biler

Slip drifterne løs

Nu kommer en ny type motorsport til Danmark

Så meget ryger drift challenge, når for eksempel amerikanerne giver den gas. Nu kommer Drift Challenge til Danmark, Padborg Park lægger asfalt til nyheden den 22. og 23. maj. Så meget ryger drift challenge, når for eksempel amerikanerne giver den gas. Nu kommer Drift Challenge til Danmark, Padborg Park lægger asfalt til nyheden den 22. og 23. maj.

Pressemeddelelse - Padborg Park & Nyt om Biler
Nu kommer en ny type motorsport til Danmark. Dækfabrikanternes yndlingssport indtager dansk asfalt den 22. og 23. maj, når der for første gang køres Drift Challenge. Eller bare "sidelæns for sjov"

Ideen og konkurrencen er let: Hvem kan køre mest sidelæns og flottest sidelæns gennem et sving?

"Dillen startede i tuningens eget hjemland, Japan. Blev snart kult i et mylder af tunede Supraer og flyvende Evo'er med mange hk," forklarer en af initiativtagerne, Flemming Haslund, der er chefredaktør på bladet Nyt om Biler. Bridgestone og Yokohama jublede. Kørerne var vildere endnu. Og pludselig blev det en motorsportsform, der trak masser af publikum.

Drift-dillen var og er smitsom. Og senere indtog drift først Tyskland, så England, dernæst USA og om kort tid altså Padborg Park, oplyser Haslund.

Tre mand er bag premieren, Jens Enemark, ejeren af Padborg Park, Bo Caspersen, speaker på Jyllands-Ringen og altså Flemming Haslund fra det nye bilblad.

Kult fra først Japan, succes i Europa og USA og nu er Drift Challenge en realitet.

Flyv med en rallybil
Men det stopper ikke her. For de tre indfører endnu et nyt begreb i dansk motorsport, nemlig Rally-jump. Let nok - hvem kan springe længst med en rallybil. Ned ad langsiden, hen over en rampe, ud i den fri luft - hvem når længst, inden slickene hamrer i asfalten igen.

"Vi fik ideen, da vi funderer over fjedrene og støddæmpernes liv i en WRC-bil, når der bliver blæst til angreb i det finske VM-rally," forklarer Bo Caspersen.

"Og når vi nu har en konkurrence om at køre sidelæns, en anden om at flyve, så mangler vi faktisk bare en dækhyler mere, nemlig acceleration fra start," oplyser Jens Enemark. "Derfor indbyder vi Danmarks hurtigste gadekørere til at komme og dyste på kvartmilen - der er jo masser af plads på Padborg Parks langside. Så har vi sprunget alt det kedelige over og går lige på og hårdt på starten, sidelæns og flyvning."

Der åbnes forskellige klasser, både for inviterede og private. Jens Enemark oplyser, at de første kørere i alle klasser allerede er parat.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.