• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. april 2004 - Pressemeddelelse - Bella Center

Heftige nyheder

Premiere på legetøj for voksne kvinder og mænd

Audi har Danmarkspremiere på den voldsomme S-version af A4 Cabriolet på Copenhagen Motor Show 04. Audi har Danmarkspremiere på den voldsomme S-version af A4 Cabriolet på Copenhagen Motor Show 04.

Pressemeddelelse - Bella Center
Der er masser af inspiration til drømmene på den internationale biludstilling i Bella Center, Copenhagen Motor Show 04 fra den 16. til den 25. april.

Man vil kunne opleve en masse af de biler, som der sjældent sælges særlig mange af i Danmark, men som mange drenge, piger, mænd og kvinder helt sikkert går og drømmer om at eje; eller i hvert fald prøve en tur i.

Vind i håret med 250 i timen
Audi viser for første gang i Danmark den nye S4 Cabriolet. S-serien er kendt som noget af det ypperste indenfor bil-verdenen, når det handler om hurtige biler til hverdagsbrug.

Den nye S4 Cabriolet er udstyret med en 4,2 liter store V8-motor, der yder 344 hestekræfter ved 7.000 omdrejninger i minuttet, og som har et drejningsmoment på 410 Newtonmeter ved bare 3.500 omdrejninger i minuttet. Disse imponerende tal er et bevis på motorens enorme kraftudfoldelse, der også sætter bilen i stand til at accelerer fra 0-100 kilometer i timen på 5,9 sekunder.

Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 kilometer i timen. Den nye Audi er udstyret med det permanente firehjulstræk Quattro.

Sidelæns på og fra arbejde
Mitsubishi laver ikke kun fornuftige familiebiler og seje firehjulstrækkere. Det japanske bilmærke er nemlig med i toppen af det internationale WRC-mesterskab, der er verdensmesterskabet i rally.

Bilen, som Mitsubishi bruger i WRC-mesterskabet, fremstilles i en gadeversion med titlen Lancer Evo VIII. Kun på ganske få punkter adskiller bilen sig fra rallybilen. For eksempel er der bagsæde, radio og gulvtæpper i gadebilen, men affjedringen, motoren og den rå styring er næsten den samme.

Alt dette koster, og med dansk afgift skal man derfor af med næsten en million kroner for at få danske nummerplader på den rå Mitsubishi. Lancer Evo VIII har Danmarkspremiere på Copenhagen Motor Show 04.

Rå Nissan Murano udfordrer Porsche Cayenne
Nissan i Europa offentliggjorde for nylig at SUV-bilen Murano også skal til Europa. Desværre kommer Murano først til Danmark i foråret 2005. Men for dem, som ikke kan vente, er der mulighed for at se og sidde i bilen på Copenhagen Motor Show.

Nissan Murano fås med to motorer. En med V6-motor magen til den, der ligger i den roste Nissan 350Z sportsvogn, og en version med V8-motor. Begge motorer har en karakteristisk rå og hul lyd a la en hårdtpumpet sportsvogn. Murano er et interessant, og sandsynligvis billigere, alternativ i markedet for vilde 4x4 biler, som Porsche pt. dominerer med sin Cayenne.

Japansk mini-samurai
Suzuki viser deres rallyvogn - Ignis Super 1600 JWRC på Copenhagen Motor Show. Det er den bil, som Ignis 1,5 Sport er en efterligning af.

Gadeversionen af rallyvognen kommer kun til Danmark i 150 eksemplarer og det endda til en pris på kun 159.991 kroner. Den højtydende 1,5 16V DOHC motor er med variabel ventil teknologi (VVT). Den er specialtunet til Ignis Sport med blandt andet nyudviklede stempler og et forbedret indsugningsmanifold, som sørger for en mere effektiv udnyttelse af indsugningsluften.

Motoren yder 109 hestekræfter ved 6.400 omdrejninger, mens drejningsmomentet er på 140 Newtonmeter ved 4.100 omdrejninger pr. minut. 0-100 kilometer i timen nås på 8,9 sekunder, og tophastigheden er 185 kilometer i timen.

Gearkassen er af close-ratio typen og er kalibreret, så den matcher motorens høje præstationer. De fem gear ligger som på en snor, både fysisk og momentmæssigt, så bilen bare trækker og trækker selvom man skifter gear.

Islandsk sværvægter kommer til Danmark
Der skal nok blive kø til Toyotas stand på Copenhagen Motor Show. Bilmærket har nemlig fået sejlet en helt speciel og rå 4x4-Toyota til Danmark. Det er en Toyota Land Cruiser, der er blevet ombygget af det islandske firma Artic Trucks.

Som navnet antyder er 4x4-biler fra Artic Trucks specialbygget til at kunne begå sig på sne, is og gletsjer under de mest ekstreme forhold på de nordlige breddegrader. Bilerne er for eksempel udstyret med enorme dæk, så de kan køre ovenpå blød sne.

Formel-1 biler i Bella Center
Det eneste, som formel-1 bilerne på Copenhagen Motor Show mangler, er motorer. Men ellers ligner begge racervogne deres forbilleder på en prik. Så er det vist røbet, at den røde Formel-1 Ferrari og den rød-hvide Formel-1 Toyota ikke er helt ægte.

Toyota udstiller en replica af deres Formel-1 racerbil, mens Ferrari har slået sig sammen med Lego, der har bygget en kopi af den italienske racer i legoklodser - i forholdet 1:1.

4x4 i GTi-version
Land Rover viser den nye Freelander Sport, der er den mest sportslige Land Rover nogensinde. Den "lille" Land Rover er sænket med 30 millimeter, og fjedrene er gjort 30 procent strammere. Støddæmperne er også blevet strammet op, og sammen med bilens nye lave tyngdepunkt og bredere dæk er der alt i alt skabt en bil med et særdeles fast og responsivt vejgreb.

Man kunne kalde bilen en 4x4 i en GTi-udgave. Freelander Sport fås med tre motorer: en V6 motoren på 2,5 liter og 177 hestekræfter, en 1,8 liters benzinmotor med 117 hestekræfter, og endelig en commonrail dieselmotor på 2-liter og 112 hestekræfter.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.