• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. marts 2004 - Pressemeddelelse - Toyota

Hybridbiler ned i skat

Prius får skattefordel, men desværre ikke i Danmark

Belgien har som de seneste sluttet sig til rækken af lande, der ved økonomiske incitamenter fremmer udbredelsen af biler med særlig ren udstødning som for eksempel Toyota Prius Hybridbil. Belgien har som de seneste sluttet sig til rækken af lande, der ved økonomiske incitamenter fremmer udbredelsen af biler med særlig ren udstødning som for eksempel Toyota Prius Hybridbil.

Pressemeddelelse - Toyota
Anskaffer man en miljøvenlig bil som for eksempel Toyota Prius, kan man trække 15 procent af bilens pris fra i skat og opnå en fordel på op til 4.000 euro - i hvert fald hvis man bor i Belgien.

På foranledning af Toyotas nylige introduktion af anden generation af Prius med den miljøvenlige hybrid-teknik, har Belgien nu sluttet sig til rækken af lande, der ved økonomiske incitamenter fremmer udbredelsen af biler med særlig ren udstødning.

I Holland er en hybridbil som Prius fritaget for den særlige luksusskat, som biler ellers beskattes med, i England får den direkte statstilskud, og også Frankrig, Grækenland og Polen med flere har særlig favorable vilkår for hybridbiler, mens de almindelige afgiftssystemer i blandt andet Norge og Sverige er indrettet sådan, at en hybridbil er billigere i anskaffelse end for eksempel en Avensis med dieselmotor.

Danske tiltag
Her hjemme vil de radikale forsøge at samle et flertal uden om regeringen for en omlægning af registreringsafgiften, således, at miljøvenlige biler favoriseres i forhold til dem, som belaster miljøet. Et prisværdigt initiativ, som mange danske bilkøbere ser frem til at se nogle konkrete resultater af.

I Danmark koster en Toyota Prius 430.000 kroner, fordi den ekstra miljø-teknik belægges med moms og ikke mindre end 180 procent registreringsafgift. Dermed rykker bilen uden for den almindelige bilkøbers rækkevidde, og dens udbredelse begrænses.

El og benzin
Toyota Prius opnår sit lave forbrug og sin rene udstødning ved et intelligent samspil mellem en elmotor og en benzinmotor. De to motorer kommer til indsats enkeltvis eller sammen i situationer, hvor deres specifikke egenskaber kan udnyttes bedst muligt. Desuden giver teknikken mulighed for at regenerere energi, når der bremses eller køres ned ad bakke, ligesom motorerne standser helt, når bilen holder stille i trafikken.

Den tyske bilistorganisation ADAC har netop gennemført en omfattende miljøtest af 113 forskellige bilmodeller fra bybiler til luksuslimousiner og er kommet til det resultat, at hybridbiler er de mest miljøvenlige, og at Toyota Prius er den reneste af alle.

Point for miljø
Bilerne blev tildelt point efter mængden af kuldioxid (CO2) og miljøskadelige stoffer per kilometer. Prius opnåede 89 points fulgt af Honda Civic 1,3 Dsi IMA Hybrid med 83 points.

Bedste benzinbil uden hybrid-teknik var Opel Signum 2,2 med 72 point, og det samme opnåede Toyota Avensis 2,0 D-4D D-CAT med partikelfilter og DeNOx-katalysator. Avensis blev samtidig udpeget som den mest miljøvenlige dieselbil.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.