• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juni 2000 - Rolls-Royce

Ny Rolls-Royce fabrik

Rolls-Royce holder store flyttedag

Rolls-Royce flytter hjemmefra Rolls-Royce flytter hjemmefra

I fremtiden vil Rolls-Royce bilerne blive produceret i Goodwood nær Chichester i Sussex County i det sydlige England.

Her har BMW Group fundet det mest velegnede sted til en helt ny fabrik, som skal stå klar i 2003.

På dette tidspunkt overtager BMW Group som planlagt det fulde ansvar for det navnkundige, britiske bilmærke. Samtidig lanceres den helt ny Rolls-Royce saloon model, som i øjeblikket er under udvikling.

- Efter vores udtræden af engagementet i Rover og salget af Land Rover til Ford fortsætter vi nu den strategiske reorientering af BMW Group, siger adm. direktør og bestyrelsesformand professor Joachim Milberg.

- Rolls-Royce vil på den mest overbevisende måde afrunde vores portefølje af bilmærker i den øverste ende.

Karl-Heinz Kalbfell, der er ansvarlig for BMW Group's mærke- og produktstrategi og også adm. direktør for Rolls-Royce projektet, siger, at planlægningen af det nye hoved-kvarter nu går i gang.

- Chichester regionen i det vestlige Sussex har alt, hvad vi behøver, og vi har valgt Goodwood som den mest attraktive placering, siger Karl Heinz Kalbfell.

Goodwood bliver fra 2003 hjemsted for cirka 350 medarbejdere i udvikling, design, produktion, marketing, salg og administration. Afdelingen vil naturligvis have online adgang til BMW Group's knowhow og ressourcer i det hele taget inden for udvikling og produktion.

Det nye selskab vil få en struktur og ledelse i tråd med den overordnede målsætning, nemlig at videreføre det fornemme Rolls-Royce mærke i den originale og autentiske stil.

Den særlige atmosfære i Goodwood og byens omgivelser vil afspejle sig i bygningens arkitektur. Opførelsen af fabrikken, som vil få en årlig kapacitet på 1.000 biler, indledes, så snart byggetilladelsen er i hus.

Rolls-Royce har i øvrigt en lang tradition i Goodwood-området, idet Sir Henry George, én af grundlæggerne af virksomheden, engang boede og arbejdede i byen West Wittering, som ligger blot 10 kilometer fra Goodwood.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.