• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. marts 2004 - Pressemeddelelse

ESP til folket

Volkswagen indfører ESP som standard i alle vogne

Med ESP aflastes bilen samtidigt med at risikoen for ulykker mindskes. Med ESP aflastes bilen samtidigt med at risikoen for ulykker mindskes.

Pressemeddelelse - Semler Gruppen
Volkswagen i Danmark har indført ESP som standard i alle personbilsmodeller, som Volkswagen-fabrikkerne kan levere med ESP. Det gælder stort set hele det brede modelprogram, bortset fra Lupo og Shuttle.

ESP - elektronisk stabiliseringsprogram - gør det nemmere for bilføreren at kontrollere bilen i risikofyldte situationer, hvor bilen er ved at skride ud.

Undgå udskridning med ESP
Når der dukker en uventet forhindring op på kørebanen, skal bilisten omgående reagere ved at styre uden om - og derefter hurtigst muligt bringe bilen tilbage i sit oprindelige spor, så uheldige følgevirkninger af den pludselige kursændring undgås.

Denne manøvre er vanskelig at klare uden at bilen skrider ud. Her træder antiudskridningssystemet ESP til og hjælper føreren med at få bilen under kontrol igen.

Moderne biler har indbygget et væld af elektroniske enheder, som blandt andet foretager målinger af ratudslaget og bilens hastighed. Netop disse to informationer aflæses af ESP-systemet, som beregner hvilken retning, bilisten ønsker at køre i. Samtidigt undersøger systemet bilens faktiske adfærd. Hvis der er uoverensstemmelser mellem informationerne, går ESP ud fra, at bilen er ved at skride ud. Derfor bremser ESP lynhurtigt et af hjulene og forhindrer dermed udskridningen. Denne afbremsning af hjulet stabiliserer bilen igen.

Optimal bremsning
Med ESP følger en to-trins elektronisk bremsekraftforstærker, den såkaldte bremseassistent. Bremseassistenten medvirker til at forkorte bremselængden i farefulde situationer.

Når bilisten træder hurtigt på bremsepedalen, er bremseassistenten kodet til at gribe ind og øge trykket på ABS-bremserne og dermed de fire bremseskiver. På den måde bremses bilen hurtigt og effektivt.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.