• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. marts 2004 - Pressemeddelelse - De danske bilimportører

Svag stigning i bilsalg

Det danske bilsalg er steget i forhold til sidste år

Som sædvanlig var det en Peugeot, der blev månedens mest solgte. Peugeot 307 stod for 6,1 procent af det samlede bilsalg i februar. Som sædvanlig var det en Peugeot, der blev månedens mest solgte. Peugeot 307 stod for 6,1 procent af det samlede bilsalg i februar.

Pressemeddelelse - De danske bilimportører
I februar steg bilsalget med 6 procent i forhold til samme måned sidste år. De private bilkøbere tegnede sig for en stigning på 17 procent fra 4.129 personbiler i 2003 til 4.849 i år. Salget til firmaer faldt derimod med 12 procent i samme periode.

"Hvis bilsalget stiger 10 procent i år, vil det være ensbetydende med et bilsalg på cirka 105.000 biler. Det er desværre langt fra de 130.000 nye biler, der årligt skal sælges, hvis gennemsnitsalderen på Danmarks 1,9 millioner indregistrerede personbiler ikke skal stige. Der er med andre ord brug for en normalisering af markedet for nye biler." siger administrerende direktør hos De danske bilimportører, Bent Mikkelsen.

Varebilerne fastholder stigningstakten
Salget af nye varebiler steg med 16 procent fra 2.519 enheder i februar 2003 til 2.930 i år. Stigningen kan primært henføres til varebiler, som indregistreres til hel eller delvis privat brug. Denne type registreringer er nemlig steget med over 40 procent i februar sammenlignet med samme periode sidste år.

Hele denne udvikling ligger på de tunge varebiler (2-4 tons totalvægt), der er begunstiget med en lav registreringsafgift. I februar blev der blot indregistreret tre af de små miljøvenlige varebiler under to tons totalvægt, hvilket er det laveste månedlige nyindregistreringstal nogensinde.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.