• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. marts 2004 - Pressemeddelelse Fiat Gruppen

Italienske nyheder

Spændende nyt fra Fiat, Alfa Romeo og Lancia

Der er tydeligvis skelet til den gamle Fiat 500, da stregerne blev slået til den nye Trepiùno. Der er tydeligvis skelet til den gamle Fiat 500, da stregerne blev slået til den nye Trepiùno.

Pressemeddelelse Fiat Gruppen Selv om Geneve Motorshow ikke er Europas største biludstilling, er den på mange måder den mest betydningsfulde. Det er ofte her, at de største nyheder præsenteres og også i 2004 vil Geneve blive et mekka for spændende nyheder. Således udstiller Fiat Gruppen flere spændende nyheder, der nok vil spærre øjnene op hos de mange mennesker, der forventes at besøge udstillingen de første 14 dage af marts.

På Fiat siden præsenteres en genial konceptbil ved navn Trepiùno, der betyder 3+1, samt en ny faceliftet Fiat Multipla.

Retro-Fiat
Fiat Trepiùno er en lille trendsætter med designmæssige paralleller til den lille Fiat 500, der i stor stil fandt til Danmark i 60'erne. Med en længde på kun 330 cm er Trepiùno 24 cm kortere end Fiat Panda. Alligevel er bilen særdeles rummelig, og med et fantasifuldt og fleksibelt sædearrangement kan bilen hurtigt skifte karakter fra f.eks. en 2-personers til en 2+2 personers eller en 3+1 personersbil.

Fiat Trepiùno er udviklet af Fiat i samarbejde med blandt andet Bosch, Hitachi, I.D.E.A., Pirelli, Magneti Marelli, Johnson Controls med flere.

Ansigtsløftning til Multipla
Fiat Multipla fremstår i Geneve med en komplet ny front.

En helt "almindelig" front, der gør bilen mere strømlinet og efter manges mening kønnere, men som heldigvis ikke rykker ved alt det, som Multipla er berømt for: Kultbil med 6 sæder med sin helt egen karakter.

Alfa Crosswagon
Ny hos Alfa Romeo er Alfa Crosswagon bygget over Alfa 156 Sportwagon. En udfordrende bil med permanent firehjulstræk, tre differentialer og en kraftfordeling, der hovedsagligt ligger på baghjulene. Differentialecentret fordeler kontinuerligt kraften efter hjulenes vejgreb.

Under kølerhjelmen ligger Alfa Romeos 1.9 JTD 16v Multijet motor, der yder 150 hk ved 4.000 omdrejninger. Drejningsmomentet på hele 395 Nm giver bilen masser af trækkraft ved alle omdrejninger. Alfa Crosswagon er i øvrigt monteret med en 6-trins gearkasse. Som navnet antyder, er det en bil, der kan klare sig i terrænet, hvorfor den også er 6 cm mere højbenet end den almindelige Alfa 156 Sportwagon.

Lancia Musa
På Lancia standen vil man kunne møde Musa, en nye Lancia Compact MPV. Denne bil, der er en pendant til Fiat Idea, tilbyder alle de sande Lancia værdier: Elegance, komfort, udstyr og livskvalitet.

Motorudvalget vil strække sig fra en 1.4 liters benzinmotor med 95 hk til to turbodieselmotorer på henholdsvis 70 hk og 100 hk. Begge dieselmotorerne er af den nye Multijet-type.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.