• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. januar 2004 - Pressemeddelelse - Lexus

Lexus og lidenskab

Tredje generation af Lexus GS får et kraftfuldt udtryk

Tredje generation af Lexus GS med mere kraftfuldt udtryk, optimerede køreegenskaber og avanceret teknologi. Tredje generation af Lexus GS med mere kraftfuldt udtryk, optimerede køreegenskaber og avanceret teknologi.

Pressemeddelelse - Lexus
Lexus GS af tredje generation har netop haft verdenspremiere på North American International Auto Show i Detroit, og bilen ventes til Danmark om et års tid.

Den nye model repræsenterer en ny designretning for Lexus. Med fem centimeter længere akselafstand, en lang motorhjelm og en tilbagerykket kabine skal GS vække erindring om den klassiske sportsvogns proportioner og give et mere kraftfuldt og lidenskabeligt indtryk, hvilket understreges af V8-udgavens store 18'' fælge.

Optimerede køreegenskaber
Køreegenskaberne er optimerede i overensstemmelse med det nye udseende med anvendelse af den nyeste teknologi. GS er den første Lexus, som vil kunne fås med permanent firehjulstræk. Desuden har GS en videreudvikling af det elektroniske stabilitetssystem, som nu hedder Vehicle Dynamic Management eller VDM. Det nye system virker mindre påtrængende, når det griber ind for at afværge en begyndende udskridning ved afbremsning af et af bilens hjul. Ikke desto mindre er det mere effektivt. Nye elektroniske kontrollerede støddæmpere tilpasser sig køreforholdene, ligesom de af føreren kan indstilles i fire trin fra højeste komfort til sportslig kørsel.

4,3 liter V8-motoren med 300 hk er blevet yderligere raffineret, og den hidtidige 6-cylindrede rækkemotor afløses nu af en ny V6´er med 245 hk. Begge motorer er kombineret med en nykonstrueret 6-trins automatgearkasse med hurtigere og endnu mere glidende gearskift samt mulighed for at skifte manuelt. Den forbedrer bilens præstationer og sørger samtidig for lavere benzinforbrug.
Også interiørdesignet er nyt med en atmosfære af præcision og luksus og brug af ædeltræ, poleret aluminium og læder. De nyudformede forsæder vil kunne fås med indbygget klimaanlæg. Audio-systemet med 10 højttalere kan naturligvis betjenes fra rattet.

Som standard har Lexus GS såkaldt Keyless Smart Access, som sætter føreren i stand til at åbne og låse bilen blot ved at berøre dørhåndtaget - forudsat at man har nøgle-enheden i lommen. Motoren startes ved et simpelt tryk på en knap.

Intelligente lygter
Forlygterne er i stand til at oplyse den kurve, bilen er på vej ind i, og et særligt bakkamera er beregnet til at lette parkeringsmanøvrer. Det fås sammen med et navigationssystem, på hvis display man kan se et billede af området bag bilen, så snart den sættes i bakgear.

Foruden et komplet airbag-system, som både omfatter airbaggardiner for og bag og nye knæairbags, kan GS byde på et nyt sikkerhedssystem, som forudser uundgåelige kollisioner og afbøder virkningen. Pre Collision System eller PCS fungerer ved hjælp af en kortbølge-radar, som opdager genstande foran bilen. Signalet behandles i en computer, som også får informationer om kørehastighed og styrevinkel. Hvis en påkørsel er uundgåelig, indstiller computeren bremse-assistenten til maksimal bremsekraft, og samtidig aktiveres bilens selestrammere.

De fleste af de tekniske nyskabelser tager sigte på at gøre GS til en sportssedan, som er lettere at håndtere men samtidig mere engagerende at køre.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.